Acasă Actualitate Ștabii politici din ANAR simulează concursuri pe funcții de conducere cu anunțuri...

Ștabii politici din ANAR simulează concursuri pe funcții de conducere cu anunțuri greșite, le anulează și numesc interimari fără concurs

DISTRIBUIȚI

Ocuparea politică a funcțiilor din instituțiile publice este un model comunist foarte drag PSD și UDMR. Dar odată ce România a vrut să intre în Uniunea Europeană am fost obligați să elaborăm legislație pentru ca aceste funcții să se ocupe numai prin concurs sau examen, așa cum scrie în articolul 30 din Codul Muncii. Dar cum majoritatea celor care ocupă funcțiile pe pile politice sunt proști și nu pot învăța bibliografia, ordonatorul de credite va simula un concurs aranjat care să fie câștigat de cine trebuie. Dacă pe fir intră presa și/sau procurorii, concursul se suspendă și apoi se anulează iar persoana este numită interimar în funcție fără concurs, fără examen.

În Administrația Națională „Apele Române”, mafia angajărilor merge ca unsă. La ABA Prut Bârlad a fost numit interimar directorul de la SGA Neamț, PSD-ist, fostul interimar, PNL-istul Avram fiind retrogradat ca directoraș de departament. Totul fără concurs, pentru merite deosebite.
Pentru postul de director al ABA Mureș în ianuarie 2017 s-a organizat un concurs care trebuia câștigat de vicepreședintele PSD Mureș, Cristian Bratanovici, cel care folosise în campania electorală activele ANAR la cărat afișe pentru partid. Un taxi ar fi costat maxim 20 de lei. Cum probabil acesta nu deține capacitatea intelectuală necesară pentru a câștiga concursul sau din alt motiv rămas necunoscut, după câteva zile ANAR anulează concursul fără motivarea deciziei și Bratanovici este numit interimar, ceea ce este și în ziua de azi. Urmând modelul de la centru, Bratanovici a inițiat concursul de ocupare a postului de director al SGA Hunedoara, concurs care trebuie câștigat de vicele UDMR, Burjan Gergely (mai pe românește Grigorie). Postul a fost scos la concurs pe 25 iulie 2017 iar ca și condiții de studii, Bratanovici a trecut ca pretendenții să fie absolvenți de Construcții hidrotehnice, Îmbunătățiri funciare, Construcții civile și industriale sau Energetică, omițându-i inexplicabil pentru noi, înaltele studii ale lui Burjan: Electromecanică (în tinerețe doar subinginer și mai la bătrânețe, politician și inginer). După scandalul făcut de UDMR-iști, mai precis europarlamentarul Winkler Gyula (mai pe românește Iuliu) și consilierul de la Curtea de Conturi Attila Dezsi, „postul aparținând UDMR”, Bratanovici publică o erată dar care nu mai ajunge la Monitorul Oficial. După ce am dezvăluit în ziarul Curentul această ilegalitate, Bratanovici a decis amânarea concursului din 11 septembrie pe 8 septembrie. (sic!)
Pe 5 septembrie, concursul este suspendat și așa a rămas până astăzi. Încercările noastre de a afla ce se va întâmpla cu concursul au rămas fără răspuns, Bratanovici fiind desigur nemulțumit că oamenii răi (adică eu) nu-l lasă să lucreze (adică să încalce legea).

De altfel și Federația Apehid a cerut ministrului Pană să stopeze angajările ilegale din ANAR , ministrul dispunând un control al celor semnalate. Până la finalizarea controlului, directorul Victor Sandu, fost șef de service auto până la numirea pe criterii politice de ALDE ca director general al ANAR, că „delegarea de sarcini și responsabilități pentru funcțiile de conducere, se realizează în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă (CCM) 2016 – 2018 , art. 7 și 8, capitolul II – Contractul individual de muncă.”

Desigur că un contract colectiv de muncă nu poate contrazice Codul Muncii, după cum a decis și Curtea de Conturi care a decis recuperarea sporurilor acordate conform CCM dar cu încălcarea legii, dar ce contează asta pentru un fost șef de service auto, sclavul șefilor săi politici și care nici după ce am dezvăluit că adjunctul său, pensionarul Gheorghe Constantin Rusu, a mințit că e profesor universitar nu a avut tupeul să-l schimbe de frică să nu-l dea afară și pe el Tăriceanu.

Doar profesionalism și meritocrație în ANAR, ar trebui să fie sloganul instituției!

1 COMENTARIU

  1. Asemenea numiri se practica și în subordonata unitate INHGA unde Ministerul Mediului dar și Anar -ul a fost înștiințat sa respecte legea în privința angajării prin concurs pe postul de director INHGA !Cu siguranță Parchetul va începe un control la aceasta unitate pentru a verifica angajările familiale pe care le-au efectuat în ultima perioada !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.