Home Dezvăluiri Licitație de peste 21 milioane de Euro trucată la Apia pentru fugarul...

Licitație de peste 21 milioane de Euro trucată la Apia pentru fugarul Sebastian Ghiță și pentru „pitic”

DISTRIBUIŢI

Ziarul Curentul a dezvăluit în urmă cu trei săptămâni cum se mai învârt jocurile în piața IT și cum firma S&T l-a angajat pe un fost SRI-ist în scopul de câștiga toate licitațiile pentru proiectele de Agendă Digitală de la MCSI. Întrebat în piață cum de a reușit să se angajeze la S&T, el care are doar studii de Drept la Titu Maiorescu, fără vreun curs măcar de IT, Cristian Aciubotăriței, fost patron la INSOFT acum falimentară, a explicat: „i-am promis piticului că îi aduc 25 de caiete de sarcini pentru toate proiectele de Agendă Digitală de la MCSI”. „Piticul” este președintele executiv al firmei S&T, Dumitru Octavian Nicolau. Octav Nicolau este bunul și vechiul prieten al generalului Marcel Opriș, fostul șef STS.
Astăzi site-ul Știri pe surse a dezvăluit că licitația de la APIA de peste 21 de milioane de euro a fost trucată prin desemnarea de consultanți pentru evaluarea procedurii de achiziție publică, aflați în conflict de interese, ITeC SOLUȚII INFORMATICE SRL și SIMBIOTIC SOLUȚII INFORMATICE SRL, specialiștii desemnați să ofere expertiză fiind Florin Pavel, Dorel Adrian Dogaru și Ioana Timiș.
Astfel, patronul ITeC SOLUTII INFORMATICE SRL este Victor Niculae Grădinescu, el deținând o cotă de 50% din capitalul social și care timp de 11 ani a lucrat pentru S&T, unul dintre ofertanții pe care îi evaluează acum. Din aprilie 2015, Grădinescu a devenit PFA înregistrată la ONRC, calitate în care a avut colaborări cu aceeași S&T ROMANIA SRL până în iulie 2017. Cealaltă asociată cu 50%, Ioana Timiș, este soția lui Mădălin Timiș, angajat în funcția de NOD Academy Manager în cadrul Network One Distribution, fosta Assesoft Distribution, adică firmă de-a lui Sebastian Ghiță care participă la licitația de la APIA împreună cu Nicolau, în asocierea S&T ROMANIA SRL, TEAMNET WORLD PROFESSIONAL SERVICES SRL și YMENS TEAMNET SRL.
A doua firmă care oferă consultanța pentru licitație, SIMBIOTIC SOLUȚII INFORMATICE, îl are ca asociat și administrator unic pe Dorel Adrian Dogaru, expert și el în cadrul licitației, acesta având o strânsă colaborare cu ofertantul S&T ROMANIA SRL și cu firmele din grupul TEAMNET în vederea pregătirii procedurilor de achiziții.
Curată independență. Citește integral ancheta pe www.stiripesurse.ro

Dar Nicolau și Ghiță sunt prieteni vechi de trucat licitații. În anul 2015 am anunțat în premieră că STS truchează o licitație privind extinderea serviciului 112 pentru Nicolau și Ghiță. Și ce să vezi? Am avut dreptate.

Acum nu rămâne decât să vedem cum evaluatorii ofertelor declară câștigătoare asocierea Ghiță-Nicolau iar după ceva timp îi vom vedea pe cei trei consultanți dând cu subsemnatul la DNA pentru conflict de interese. Pardon, mai întâi la DLAF și apoi la DNA, apoi la A3 și RTV urlând că sunt victimele procurorilor. Că așa e mersul.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.