Acasă Actualitate Dan Nica este noua propunere a lui Dăncilă. Fifor a fost respins...

Dan Nica este noua propunere a lui Dăncilă. Fifor a fost respins de partid

DISTRIBUIȚI

UPDATE ora 19:

Declarații Viorica Dăncilă: „Am avut o discuție cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și am discutat despre propunerile pe care trebuie să le facem și modul în care trebuie să procedăm în perioada următoare. (…) Am discutat cu doamna președinte, Dan Nica rămâne (prima opțiune n.r.), pentru că, așa cum știți, am făcut două propuneri – un bărbat și o femeie – pentru comisar european.

A fost Rovana Plumb, Dan Nica rămâne propunerea în continuare pentru că Dan Nica este liderul delegației europarlamentarilor PSD în grupul Socialiștilor și democraților europeni, este coordonator al Comisiei ITRE, este o persoană respectată și o persoană susținută de către grupul Socialiștilor și democraților europeni. Bineînțeles, noi am luat o rezervă, avem și o femeie, dacă se va cere acest lucru – pe Gabriela Ciot, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Europene. Dar vom proceda după modul în care va proceda și Ungaria. Dacă Ungaria va face două propuneri, și România va face două propuneri”.

Europarlamentarul PSD Dan Nica va fi propus de Guvern pentru funcţia de comisar european pe Transporturi. Mihai Fifor, candidatul susţinut de Viorica Dăncilă, nu a fost agreat de partid din cauza duplicităţii sale. Nici Dan Nica nu este un candidat fără pete: a fost cercetat în dosarul Microsfot, a minţit în Parlamentul European, însă are o puternică susţinere în partid.
Dan Nica a scăpat de dosarul Microsoft pentru că răspunderea penală s-a prescris.
Dan Nica a fost pus sub control judiciar de DNA în 2106 pentru că în calitate de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Nica Dan, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice, a inițiat și a susținut proiectele Hotărârilor de Guvern nr.1473/11.12.2003 și nr.470/01.04.2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a contractului comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft. În acest sens s-a invocat, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, astfel încât respectiva firmă să fie favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice. Astfel, prin activitatea sa, Dan Nica ar fi cauzat, pe de o parte –un prejudiciu în valoare totală de 47.594.843,88 USD în dauna statului, iar pe de altă parte – un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.