DISTRIBUIȚI
recuzare Onea și Negulescu

Update ora 12.35: Cererea de recuzare a fost respinsă și fostul procuror-șef DNA Ploiești, Lucian Onea, a fost plasat sub control judiciar de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, anunțul fiind făcut de acesta la ieșirea din Parchetul General. Onea e acuzat că l-a obligat pe Vlad Cosma să falsifice o sesizare pe alt nume. „S-a luat măsura controlului judiciar, cu anumite interdicții. Eu sunt foarte optimist, o să contest această măsură pentru că este nelegal luată”, a declarat Lucian Onea, potrivit Mediafax.

Astăzi expiră termenul legal prevăzut pentru soluționarea cererii de recuzare depuse de procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu împotriva procuroarei care instrumentează dosarul deschis împotriva celor doi, Elena Iordache. Astfel, Procurorul General care astăzi se află la Parchetul Curții de Apel Constanța și-a delegat competențele către șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, Romulus Varga, prim-adjunctul procurorului general, Laura Oprean fiind în concediu. Procurorul șef Romulus Varga a formulat însă cerere de abținere, după ce a apucat să-și exprime opinia că cererile celor doi procurori sunt întemeiate. Romulus Varga este soțul jurnalistei PROTV Lavinia Petrea. Se pare că cel va rămâne să soluționeze cererea de recuzare precum și alte cereri depuse de procurorii Negulescu și Onea este adjunctul lui Varga, procurorul Cristian Lazăr, unul din cei patru candidați la șefia DNA și se pare că și cel cu cele mai mari șanse de a ocupa postul.

Parcursul dosarului penal al celor doi procurori DNA este unul dubios după cum arătat în articolul Video exclusiv și stenograme: frații Cosma au refuzat în septembrie anul trecut să depună mărturie în fața procurorului Onea împotriva lui Negulescu pentru ticluire de probe. Miza, extrădarea lui Ghiță

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.