Acasă Actualitate Sute de calatori prinsi fara bilet au fost dati jos din tren...

Sute de calatori prinsi fara bilet au fost dati jos din tren in plin camp

DISTRIBUIȚI

Sute de calatori prinsi fara bilet in personalul care circula pe ruta Ploiesti Sud – Maneciu au fost dati jos din tren in plin camp, la cativa kilometri de localitatea prahoveana Boldesti-Scaieni. In paralel cu aceste actiuni in forta pentru depistarea blatistilor, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori a inaintat Guvernului un proiect de majorare a amenzilor potrivit caruia sanctiunile aplicate celor prinsi ca incalca normele privind transporturile pe caile ferate vor fi de 10 ori mai mari decat pana acum.

-Biletele sunt prea scumpe-

Calatorii fraudulosi sustin ca au avut -motive intemeiate- sa nu-si cumpere bilete, printre acestea fiind si preturile foarte mari ale legitimatiilor de calatorie. Calatorii dati jos din tren au fost, insa, nevoiti sa plateasca un bilet de doua doua ori mai scump decat daca l-ar fi cumparat de la Casa de bilete din gara.

Capitanul Stelian Parepa, din cadrul Politiei Transporturi Feroviare Prahova, a declarat ca, pe ruta Ploiesti Sud – Maneciu, jumatate dintre calatori circula fara bilet. In urma ultimei razii au fost prinsi fara bilete 300 de calatori.

Dupa ce au platit biletele la suprataxa, calatorii prinsi fara legitimatii au plecat spre casele lor fie pe jos, fie cu masini de ocazie.

Doua milioane de lei amenda pentru calatorii fara bilet

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori a inaintat Guvernului un proiect de majorare a amenzilor. Din momentul in care acest proiect va deveni hotarare de Guvern, sanctiunile aplicate celor prinsi ca incalca normele privind transporturile pe caile ferate vor fi de 10 ori mai mari decat pana acum.

Intrarea pe peron fara bilet si calatoria cu legitimatie de calatorie fara supliment de tren se vor pedepsi cu o amenda cuprinsa intre 500.000 si 800.000 de lei, fata de 70.000-100.000 de lei, cat este acum. Transportul in vagoanele de calatori al pasarilor sau animalelor vii si al bagajelor care depasesc limitele de volum si greutate, precum si intrarea sau stationarea persoanelor neautorizate in incinta unitatilor de cale ferata unde accesul este interzis ii vor costa pe cei care incalca aceste prevederi 2-2,5 milioane de lei, in loc de 200.000-250.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.