Acasă Actualitate Sute de candidati au pichetat ieri sediul Ministerului Sanatatii

Sute de candidati au pichetat ieri sediul Ministerului Sanatatii

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 200 de candidati la rezidentiat au pichetat ieri Ministerul Sanatatii. Ei sunt nemultumiti de faptul ca desi au obtinut punctaj mare, foarte aproape de maximum, nu au nici o sansa sa prinda un loc la specializarea dorita – chirurgie.

La specializarea chirurgie, 250 de candidati au obtinut punctaj maxim, iar alti 91 – 949 de puncte. De asemenea, la medicala 72 de candidati au obtinut 950 de puncte.

Protestatarii au solicitat anularea examenului sau suplimentarea locurilor.

Chiar si unul dintre candidatii care a obtinut punctaj maxim a admis ca examenul de rezidentiat din acest an nu i s-a parut relevant, candidatii putand memora pe de rost in doua saptamani toate grilele.

In lipsa ministrului interimar al sanatatii, Ionel Blanculescu, care a preferat sa inaugureze un spital la Ploiesti decat sa stea de vorba cu protestatarii, a fost chemat la discutii presedintele Comisiei centrale de rezidentiat, dr. Florian Popa.

Desi le-a dat dreptate candidatilor cu privire la doua grile care nu erau explicite, Popa a precizat ca nu se pune in nici un fel problema anularii vreunei intrebari.

-Comisia centrala de rezidentiat poate propune ministrului sanatatii anularea concursului in caz de frauda, acest lucru nu poate fi luat in discutie pentru ca n-a fost vorba despre asa ceva. De asemenea, daca comisia nu este de acord cu metodologia de baraj, se poate pune in discutie concursul la cele doua specializari – chirurgie si medicala, hotararea finala urmand sa fie luata printr-un ordin comun al ministrului sanatatii si ministrului educatiei-, a precizat Popa.

Potrivit declaratiilor sale, repartizarea candidatilor de duminica nu se va face si la cele doua specializari cu probleme. In privinta celui de-al doilea test, Popa sustine ca acesta va fi organizat cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare.

Si Alianta Medicilor a protestat fata de situatia in care au fost pusi candidatii la rezidentiat.

-Este inadmisibil ca acest concurs sa ramana an de an o bomba programata. La fel ca acum sapte ani, cand a fost anulat rezidentiatul, avem acelasi concurs, aceleasi sute de candidati cu punctaje maxime, aceeasi iesire in strada disperata a candidatilor, acelasi director de resurse umane din cadrul MS-, a declarat presedintele Aliantei Medicilor, Alin Apostol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.