Acasă Actualitate Tătaru îl contrazice pe Arafat: sunt suficiente paturi disponibile la ATI

Tătaru îl contrazice pe Arafat: sunt suficiente paturi disponibile la ATI

DISTRIBUIȚI

În timp ce Raed Arafat se plânge că nu mai sunt locuri la terapie intensivă, doar 286 de paturi sunt ocupate, din cele 2.000 destinate celor cu
Raed Arafat reclamă, de mai bine de o săptămână, că nu mai sunt paturi la terapie intensivă pentru pacienții cu coronavirus. Cel care l-a contrazis este chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

La ATI, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți cu coronavirus, conform ultimei raportări, cu 6 mai mulți decât sâmbătă. Asta, în condițiile în care la nivel național sunt aproximativ 2.000 de paturi la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, după cum recunoaște Nelu Tătaru.

„La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi. Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la ‘Elias’ şi la ‘Matei Balş’ va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie”, a afirmat Nelu Tătaru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.