Home Politic Marius Bodea: Spitalul mobil de la Lețcani trebuie să salveze vieți, nu...

Marius Bodea: Spitalul mobil de la Lețcani trebuie să salveze vieți, nu cariere politice

DISTRIBUIŢI

Marius Bodea, candidatul Alianței USR-PLUS la funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași, consideră că spectacolul pus în scenă de Costel Alexe și ministrul Sănătății la Lețcani, în locul unde ar trebui să funcționeze un spital dedicat COVID-19, este hilar, în condițiile în care guvernanții ar trebui să fie cei care fac ceva concret, fiind la putere și având pârghii instituționale pentru a mișca lucrurile în sprijinul cetățenilor.
Deputatul atrage atenția că agitația lui Costel Alexe nu scuză în nici un fel incompetența crasă de care a dat dovadă actuala conducere a Județului Iași în implementarea proiectului care trebuie să sprijine sistemul medical din Moldova în lupta împotriva covid-19.
„Investiția în Spitalul mobil de la Lețcani constituie o adevărată efigie a unui mandat eșuat în fruntea județului de către administrația pesedistă condusă de Maricel Popa. Pentru Spitalul mobil de la Lețcani, Popa s-a încuscrit cu Ionel Arsene de la Neamț și s-a aruncat într-o aventură cu mult peste capacitățile sale administrative și profesionale, o aventură al cărei eșec îl vedem astăzi în toată splendoarea sa.
Popa a dat în boala megalomaniei și s-a văzut ctitor de spital din containere, sperând că-și va salva cu acest obiectiv in extremis mandatul, dar a reușit să eșueze total. Astăzi, în vreme ce numărul cazurilor de covid-19 crește alarmant, promisul spital al lui Popa nu există, e o ficțiune“, a declarat Marius Bodea.
Candidatul USR-PLUS la funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași condamnă „descălecarea“ ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și a colegului său de partid, Costel Alexe, pe amplasamentul de la Lețcani, pentru a-și face campanie electorală „pe nenorocirea unui întreg județ în vremea celei mai puternice pandemii din timpul vieții noastre“.
„Ministrul Defișării Pădurilor, Costel Alexe, duce o luptă cu Maricel Popa tema inexistentului spital de la Letcani din calcule politice. Ieșenii simpli văd această luptă pe fondul unei situații medicale care se va înrăutăți în perioada următoare, în care resursa umană și materială în sănătate va deveni insuficientă și trebuie să se întrebe dacă vor să aleagă între incompetența crasă a echipei Maricel Popa-PSD și rapacitatea și cinismul echipei Chirica-Alexe-PSD.
Stăm și ne întrebăm tot timpul de ce Iașul a pierdut din 1990 încoace mai toate bătăliile importante, ba cu Bacăul, ba cu Suceava ori Piatra Neamț, iar de București și Cluj nu cred că mai are rost să vorbesc. Răspunsul meu unul singur, iar ieșenii trebuie să știe acest lucru: pentru că în toate celelalte orașe (județe), atunci când interesul local ori județean a cerut-o, autoritățile locale au avut înțelepciunea să știe să colaboreze în proiecte comune, de interes, indiferent de faptul că primarul, președintele consiliului județean și cea mai numeroasă fracțiune parlamentară erau de culori politice diferite. Numai la noi, la Iași, se pare că din 1990 încoace provincialismul orgoliilor politicianiste mărunte nu se lasă dus, dar asta mai este valabil, vă promit!, doar până în ziua de 27 septembrie 2020, atunci când ieșenii au pentru prima dată ocazia după 30 de ani să își aleagă prin vot o echipă de oameni competenți, obișnuiți cu provocările proiectelor contracronometru!“, încheie Marius Bodea.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.