Acasă Actualitate Toate pistele duc spre evazionistii din bransa alcoolului

Toate pistele duc spre evazionistii din bransa alcoolului

DISTRIBUIȚI

-Sint anchetate cauze deosebite de criminalitate economico-financiara in afaceri cu alcool, produse petroliere, etc. Cert este ca din sfera aceasta au fost amenintari la adresa politistilor, a procurorilor si a celor de la Garda Financiara-, spune prim procurorul Prachetului Vrancea, Ioan Lefter, care conduce ancheta privind atentatul esuat la viata maiorului Nicolae Lupu. -Facem un plan de lucru pe variante de ancheta si le verificam pe toate-, aduaga acesta.

Care sunt pistele urmate de IGP?

Printre dosarele care ar fi putut deranja si genera o astfel de reactie se numara cel al fratilor Stan, unde a fost vorba despre o inselaciune de doua miliarde de lei. Fratii Stan au cumparat o suta de vagoane de vin, dupa care, la citeva ore, au vindut firma unui moldovean, fara a achita contravaloarea. In cazul lui Teodor Stan, arestat de procurori si eliberat la scurta vreme de judecatori, s-au primit, se pare, amenintari care ii vizau pe cei implicati in cercetari, intre care si maiorul Lupu.

Un alt dosar cu -cintec-, in care inca se mai continua cercetarile este cel al primului caz de spalare de bani trimis in judecata in Vrancea. Zece cetateni turci care au participat la afacere sint dati in urmarire prin Interpol. Dosarul Silviu Luparu, administratorul unei firme galatene, eliberat la rindul lui de judecatori, cercetat pentru o inselaciune de un miliarde de lei a adus, la rindul sau, o serie de amenintari. Cu atit mai mult cu cit este cercetat si in niste afaceri -tulburi- cu alcool in zona Fetesti.


-Doi si-un sfert–ul, luat ca din oala

Zeci de persoane din lumea interlopa vrinceana au fost audiate deja de politisti cu privire la atentatul de luni dimineata. Pe linga pistele mentionate se urmareste in continuare varianta potrivit careia grenada ar fi fost plasata de ocupantii BMW-ului de culoare inchisa, metalizat, inmatriculat cu numere de Republica Moldova, pe care ofiterul l-a vazut in apropierea autoturismului sau.

Unitatea specializata de informatii si protectie interna a Politiei (0962, fostul doi si-un sfert) nu a avut absolut nici o informatie inainte de producerea atentatului esuat.

Sub semnul ghinionului?

De patru luni de cind locotenent colonelul Silviu Crin Grosu a preluat friiele Politiei Judetene, institutia s-a confruntat cu o sumedenie de probleme. De cel putin doua ori seful administratiei judetene a sustinut vehement in fata opiniei publice ca in Vrancea exista droguri, fara a da mai multe detalii. Cu toate acestea, politistii nu au gasit decit o cantitate nesemnificativa de cannabis, adus, cel mai probabil, pentru incercarea pietei.

Catastrofa rutiera datorata chiar sefului de la Circulatie si nu in ultimul rind atentatul cu grenada asupra unui ofiter de la Economic au atras atentia unei tari intregi asupra situatiei explozive care mocneste la IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.