Acasă Actualitate Un fost luptător în 4 războaie cu Legiunea Străină i-a salvat pe...

Un fost luptător în 4 războaie cu Legiunea Străină i-a salvat pe sora și părinții adolescenților morți în avalanșă

DISTRIBUIȚI

Update 24.04. ora 11.00: Raportul IML de autopsie arată că cei doi copii au murit pe loc.

Cătălin Ioan Berenghi, fost luptător în Legiunea Străină se afla pe munte în momentul în care grupul de 7 alpiniști (Erik Gulacsi și Dor Geta Popescu, tații lor, sora lui Erik și două femei) a fost surprins de avalanșă. Antrenat în 4 războaie, specialist genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil), distrugător de lunetiști, alpinist si schior, ghid montan, instructor prim ajutor, instructor scoală de ghizi montani și instructor cursuri supravietuire, Berenghi se afla sâmbătă în jurul orei 14.00 cu 50 de cursanți ai unei școli de ghizi din București pe munte la antrenamente când au auzit strigătele grupului lovit de avalanșă aflat mai jos. Grupul mergea de multe ore pe traseul înzăpezit când a fost lovit de avalanșă. Distanța între cele două grupuri era cam 200 de metri, vizibilitatea de 5 metri, vântul era de 80 kilometri pe oră, temperatura resimțită era de minus 15, minus 20 de grade. Berenghi a coordonat operațiunea de salvare: au coborât cu frânghii la ei și i-au scos din zăpadă iar cei  răniți au acceptat cu greu să plece cu salvatorii, lăsând pe loc trupurile celor doi copii decedați deja. „Cel mai dramatic a fost să-i convingă pe părinți să abandoneze copiii care erau decedați și să urce pe creastă cu noi”, a declarat Berenghi.
Salvamontiștii, din cauza vremii, abia duminică dimineață au putut ajunge în locul unde grupul de 7 persoane a fost cuprins de avalanșă.

Cătălin Ioan Berenghi este românul care se declară decis să „apere lupta de secole a voievozilor și domnitorilor noștri, a întregului neam românesc, până la martiriu, pentru păstrarea valorilor identitar-creștine ale românilor”. Berenghi este cel care a plimbat o ceată de purcei vopsiţi în tricolor pe terenul din Bulevardul Expoziţiei unde ar urma să se ridice Mega-Moscheea şi a îngropat alţi doi acolo pentru a spurca zona, a ridicat o cruce ortodoxă adusă din Moldova sfinţind-o creştineşte şi, după ce Premierul a cerut autorităţilor să-i facă dosar penal, bucureşteanul l-a îngropat simbolic pe „Ponta Turcitul” acolo și a dat în judecată Guvernul pentru anularea HG emisă de Ponta pentru mega-moschee.

1 COMENTARIU

  1. Da romanilor eu amnluat lista de pe pag fb si poza am seroxat si adun semnaturi pentru cel mai mare roman Catalin ioan berecghi Adunati fratilor semnaturi si haideti sa votam un roman adevarat Presedinte pentru Romania Ortodoxa

    Da sint sigura ca ce zice va face am inceput sa adun semnaturi pentru cel mai mare roman Catalin Ioan Berecghi candidat la Presidentie frarilor romani luati lista seroxatio si poza de pe pag fb si haideti sa ne adunam toti sa l votam pe un roman adevarat ce iubeste glia si neamul romanesc el a luptat pentru noi anti islamizarea romaniei hai sa adunam semnaturi pentru viitorul presedinte catalin ioan berecghi pentri ca prin faptele lui ne a aratat ca stie sa lupte pentru romania Un Roman In Fruntea Romaniei E Visul Romanilor Doamne Ajuta l Unirea fratilor romani sa adunam semnaturi si sa l votam

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.