Acasă Actualitate Un medic a pierdut dreptul de a profesa după ce a chiuretat...

Un medic a pierdut dreptul de a profesa după ce a chiuretat o tânără care nu era însărcinată

DISTRIBUIȚI

Un medic ginecolog ieșean a pierdut dreptul de a mai profesa după ce, în urmă cu patru ani, a chiuretat o t‚nără care nu era însărcinată, decizia fiind luată de magistrații Curții de Apel din Iași, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Medicul Mariana Butnaru de la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iași este acuzată că în anul 2007 a chiuretat o t‚nără din județul Iași, deși aceasta nu era însărcinată.
T‚năra venise la un control la maternitatea ieșeană, iar medicul a diagnosticat-o cu sarcină în luna a doua, avort în evoluție și hemoragie.
Medicul Butnaru a chiuretat-o pe t‚nără, iar ulterior, întruc‚t s-a simțit rău, aceasta a mers la un alt spital din Iași, fiind supusă unei intervenții chirurgicale, av‚nd diagnosticul de perforație uterină.
Polițiștii și procurorii ieșeni au început o anchetă în acest caz, medicul fiind trimis în judecată pentru vătămare corporală și neglijență în serviciu.
Inițial, judecătorii au decis amendarea administrativă a medicului ieșean, cu suma de 500 de lei.
Totodată, t‚năra a primit despăgubiri în valoare de 100.000 de lei, în urma unei înțelegeri cu medicul
Procurorii au făcut recurs la decizia primei instanțe, iar în această săptăm‚nă judecătorii Curții de Apel Iași au decis interzicerea exercitării profesiei în cazul medicului Mariana Butnaru.
Natalia Moșneguțu, avocatul medicului ieșean, a declarat, marți, că în cariera sa nu a mai înt‚lnit o sentință de acest gen, ea explic‚nd că medicul se înțelesese cu t‚năra să-i acorde despăgubiri consistente.
„Sentința mi se pare neîntemeiată și de neînțeles. În viața mea nu am mai înt‚lnit o asemenea situație. Pacienta s-a vindecat, este sănătoasă și a primit despăgubiri de la clienta mea. Se poate înt‚mpla să comiți o greșeală. Medicul n-a primit nici o sancțiune timp de 30 de ani“, a spus avocatul Natalia Moșneguțu.
Reprezentanții Maternității „Cuza Vodă“ susțin că nu pot comenta sentința întruc‚t nu a fost primit încă un document oficial din partea Curții de Apel din Iași.

Dragoș Stănculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.