Acasă Actualitate Un nor gros de amoniac s-a imprastiat pe o raza de 500...

Un nor gros de amoniac s-a imprastiat pe o raza de 500 de metri

DISTRIBUIȚI

Peste 500 de litri de amoniac sub forma gazoasa au fost emisi in atmosfera, din cauza unui sabotaj, care a avut loc, ieri dimineata, la unul din rezervoarele de amoniac ale Uzinei de frig a societatii Splai. Norul toxic, letal pana la 90 de metri de instalatie, s-a imprastiat pe o raza de jumatate de kilometru, punand in pericol sanatatea a sute de locuitori din zona. Din fericire, acesta este doar scenariul dupa care s-a desfasurat exercitiul de alarmare in cazul unui atac chimic, organizat de Inspectoratul pentru Protectie Civila din sectorul 4.

Ca si cum lucrurile s-ar fi desfasurat aievea, trupele de interventie ale Inspectoratului pentru Protectie Civila, pompierii si echipele de salvare au intrat in actiune la cateva minute dupa alarmare, obiectivul principal fiind neutralizarea norului de amoniac.

Colonelul Ion Marinache, seful Inspectoratului pentru Protectie Civila al Capitalei, a precizat ca exercitiul organizat ieri a fost un succes, trupele de interventie -fiind la inaltime-.

-Singura problema, dar cea mai importanta este aceea a echipamentelor, care sunt intr-o stare avansata de degradare, din cauza uzurii morale-, a precizat ofiterul. Practic, intr-o situatie reala de emisie de amoniac, echipele de interventie ar fi fost grav afectate, deoarece filtrele de carbune a mastilor de protectie erau uzate, substanta toxica penetrand filtrul.

Intr-o situatie reala, specialistii Protectiei Civile au afirmat ca in primele 15 minute de la explozie, in cazul in care nu se intervine la timp, norul de amoniac ar fi fatal pentru populatia care se afla pe o raza de 500 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.