Acasă Actualitate USR cere finalizarea procedurilor în cazul cererii de încuviinţare a urmăririi penale...

USR cere finalizarea procedurilor în cazul cererii de încuviinţare a urmăririi penale a lui Tăriceanu pentru șpaga de 800.000 EURO

DISTRIBUIȚI

Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România din Senat a solicitat Biroului Permanent al Senatului să întreprindă măsurile necesare pentru finalizarea procedurii în cazul cererii de încuviinţare a urmăririi penale a domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu, înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie la data de 7 noiembrie 2018.

„Înţelegem că pentru PSD acest dosar este o bună metodă de a-l convinge pe dl Tăriceanu să respecte întocmai dispoziţiile lui Liviu Dragnea dar nu putem accepta ca Senatul, camera superioară a Parlamentului României să se transforme într-o unealtă de şantaj. Ştim că Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu sunt aliaţi împotriva justiţiei, ştim cu toţii că ambii întreprind tot ce le stă în putinţă pentru a submina lupta împotriva corupţiei, însă nu vrem să lăsăm ca mecanismele de funcţionare a camerei superioare a Parlamentului României să fie pervertite de la rolul lor şi folosite cu cinism pentru a asigura coeziunea coaliţiei de guvernământ”, transmite senatorul USR Adrian Wiener, liderul grupului USR din Senat.

Grupul USR consideră că tergiversarea finalizării acestei proceduri este de natură a afecta grav credibilitatea Senatului României. În acest sens, grupul USR solicită Biroului Permanent să pună în vedere Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări finalizarea în termen de 7 zile a raportului asupra cererii de încuviinţare a urmăririi penale a domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu, înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Citește și Documente: Tăriceanu a luat șpaga de la Fujitsu; HG-urile sunt semnate și de Anton Anton, Vosganian și Borbely

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.