Acasă Actualitate Djokovic a părăsit Australia

Djokovic a părăsit Australia

DISTRIBUIȚI

Update 16.01.2022, ora 9,00: Novak Djokovic pierde procesul în instanță. Sârbul va fi obligat să părăsească Australia, după ce trei judecători ai Curții Federale au dat dreptate guvernului în decizia de a-i anula viza. Decizia a fost luată în unanimitate.
Instanța a permis ca ordinele să fie transmise în direct și, în mod neobișnuit, a permis, de asemenea, presei „să transmită în direct această ședință și să o înregistreze în scopul unei relatări corecte și precise”. Novak Djokovic riscă acum o interdicţie de trei ani de a se întoarce în ţară, decizia fiind luată cu doar o zi înainte de a începe apărarea titlului de la Australian Open 

Update ora 15.00: Conform DPA, apelul formulat de avocații lui Novak Djokovic va fi judecat duminică (16 ianuarie) de un tribunal federal.Autoritățile australiene au fost de acord, la cererea avocaților lui Novak Djokovic, ca el să fie „ridicat” sâmbătă dimineața (n.r. pentru a fi dus în detenția pentru imigranți) dintr-un loc care să nu fie dat publicității. Vorbim aici despre motive de siguranță și despre evitarea unui „circ mediatic”. Nole va fi nevoit să se prezinte la ora locală 08:00 la audieri cu oficiali ai Forţei de Frontieră.

Sârbii sunt împărțiți în privința situației lui Djokovic: De la ”îl tratează ca pe un imigrant nenorocit din cauza propriilor lor probleme” la ”fie se vaccinează, fie se încăpățânează și își încheie cariera”.

Ministerul imigrației din Australia a anunțat că i-a anulat viza jucătorului de tenis Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP. Sportivul trebuie să părăsească țara.
Este o decizie așteptată de câteva zile bune, în condițiile în care Djokovic deja și-a aflat adversarul din primul tur și se pregătește de ceva timp pe Rod Laver Arena din Melbourne.
Așa cum presa australiană anunța deja, avocații lui Nole au pregătit deja recursul, astfel încât liderul mondial să aibă timpul necesar pentru ca în cazul unui rezultat favorabil să poată juca la Australian Open (17-30 ianuarie).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.