Acasă Actualitate Vize cu miros de antrax

Vize cu miros de antrax

DISTRIBUIȚI

Seful Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Botosani a banuit ca a primit antrax la plic. De fapt, Dan Bacinschi primise formulare de emigrare in Australia

Doua scrisori din Australia, sosite miercuri pe adresa directorului Directiei Judetene pentru Tineret si Sport, Dan Bacinschi, au pus pe jar Inspectoratul Judetean de Politie si Directia de Sanatate Publica Botosani.

Bacinschi, care nu are rude la antipozi si auzise de scrisorile cu antrax din Statele Unite, a intrat in panica si a considerat plicurile ca fiind suspecte. De frica, el nici nu a desfacut cele doua scrisori, iar primul lucru care i-a trecut prin cap a fost sa anunte Politia. La randul lor, politistii au anuntat DSP si un echipaj comun al celor doua institutii au ridicat scrisorile si le-au dus la sediul Inspectoratului de Sanatate Publica, unde au fost supuse unor analize. Acestia si-au luat toate masurile de precautie impuse in astfel de situatii, folosind manusi si masti de protectie.

Expertiza celor doua scrisori a durat aproximativ doua ore, dar, dupa primele analize, rezultatele au fost negative. -A fost vorba de o alarma falsa. Ceea ce l-a pus pe ganduri pe botosanean a fost faptul ca nu are rude in Australia si, ca atare, a considerat cele doua plicuri ca fiind suspecte-, a declarat col. Costica Manta, loctiitor al comandantului Inspectoratului Judetean de Politie.

Medicii epidemiologi s-au deplasat in laboratorul de Microbiologie, unde cu acceptul procurorului-sef au desfacut cele doua plicuri suspecte. Plicurile aveau inscriptionate pe ele -confidential- si contineau formulare de loterie pentru a emigra in Australia. Fiecare plic mare, expediat -Par Avion-, continea in interior un plic mai mic, cu datele personale si cu acceptul de a participa la loterie. Unul dintre plicuri avea in interior un chestionar asemanator cu lozurile noastre, care trebuia razuit pentru a primi confirmarea de a fi selectat pentru loterie.

Politia a inregistrat absolut toate datele marcate pe plicuri pentru a verifica veridicitatea si sursa acestora. Interventia celor doua institutii a fost justificata si de faptul ca la nivelul intregii tari au fost luate o serie de masuri speciale prin care se incearca descurajarea actiunilor teroriste si combaterea alarmelor false care ar putea induce panica in randul populatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.