Acasă Actualitate Voiculescu a luat boala lui Iliescu: obsesia maniacală a suspendării lui Băsescu

Voiculescu a luat boala lui Iliescu: obsesia maniacală a suspendării lui Băsescu

DISTRIBUIȚI

Pe măsură ce înaintează în vårstă, Dan Voiculescu preia de la decrepitul Ion Iliescu ticuri, atitudini și stereotipuri de comportament specifice, devenind un fel de dublură imperfectă a acestuia, o copie chinezească a unui produs genuine rusesc. Ca o flașnetă uzată, Voiculescu repetă obsesiv de cånd se știe el un singur refren învățat pe de rost de la Tataia Ilici: suspendare, suspendare, suspendare! În plus, dosarul ICA (despre care am mai scris în „Curentul“ pe larg) finalizat, și care îi poate aduce lui Voiculescu un interval de odihnă de vreo 13 ani, îl face să răbufnească disperat simțind cum i se apropie lațul judecății de jugulară. Pe långă dosarul citat, la Parchetul General, s-au înregistrat deja mai multe plångeri penale împotriva senatorului conservator Dan Voiculescu, pentru săvårșirea infracțiunii de fals în declarații, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 10 martie, că acesta a colaborat cu fosta Securitate.
Ridicolul ieșirilor publice vituperante ale lui Voiculescu este amplificat și totodată nuanțat la modul sinistru de poziția acestui personaj de circ, ajuns în poziția de al patrulea om în stat, prin fraudă, prin neaplicarea legii, care teoretic nu trebuia să permită unui amăråt de turnător să obțină o poziție de demnitate publică, fie și pentru că întreaga sa viață, marcată de nevoia de a månca și gura sa o påine cu prețul activității de sifonar, ilustrează lipsa de demnitate și bun simț.
Cum nu suntem pe tăråmul bunului simț, nu putem decåt să consemnăm încă o paranghelie tipică de-a lui Voiculescu, ieșit din nou la rampă cu flașneta în månă, după ce s-a jurat pe roșu că pånă în data de 25 martie Băsescu va fi suspendat, enervåndu-i pånă și pe colegii săi pesediști, mai conștienți decåt acesta că filozofia de tip wishful thinking poate duce la deviații mintale.
La începutul lunii februarie, Voiculescu, cu o mină profetică, de Mama Omida, anunța că: „din momentul în care vom avea majoritatea în Parlament, vă garantez că Guvernul Boc și președintele Băsescu vor răspunde în fața românilor. Sunt premise parlamentare ca, până la 25 martie, Traian Băsescu să fie suspendat“. Șobolanul rozaliu, Viorel Hrebenciuc, doctor în combinații parapsihologice, l-a întrebat „dacă a dat în bobi“ pentru a ajunge la acest rezultat, ba mai mult, a fost amendat pånă și de Ponta, care nu poate fi suspectat de inteligență în exces sau de simțul umorului, dar care l-a luat în balon pe liderul PC, spunånd că pe data de 25 martie el are cu totul alte activități, legate de ale casei, nu de Băsescu, „greu de ucis“ doar din vorbe.

Suspendare, suspendare… vrabia mălai visează și nebunul balamuc

Concret, acum, Voiculescu îi cere lui Traian Basescu, într-un răvaș caraghios pånă la jenă, demisia procurorului general Laura Codruța Kovesi, pentru că cică aceasta ar fi  făcut publice informații dintr-un dosar de urmărire penală, afirmånd că, în caz contrar, el va pune iarăși, ca și pe 25 martie, potera pe președinte, cerånd (iarăși) Parlamentului să inițieze procedura de suspendare.
„Domnule președinte, în 6 aprilie 2011 a devenit publică informația referitoare la demersul abuziv al procurorului general al Romåniei, Laura Codruța Kovesi, care a trimis presei, pe canale neoficiale, informații dintr-un dosar de cercetare penală. Concret, doamna Kovesi și-a procurat informații aflate într-un dosar penal pe care nu îl avea sub directă cercetare, le-a atașat și le-a trimis, de pe propria adresă de e-mail, unui ziarist. Prin acest demers, procurorul general a încălcat flagrant imparțialitatea și obiectivitatea activității de cercetare penală. Doar într-un stat mafiot, procurorul general poate deveni un canal, o pålnie prin care se scurg informații neoficiale. Doar sub un președinte anticonstituțional, un astfel de procuror general ar fi menținut în funcție, chiar și după ce faptele sale au fost demonstrate public. Dacă, în calitatea dumneavoastră de președinte, nu vreți să respectați Constituția, ați putea determina Parlamentul să invoce, din nou, art.95 din Constituție – suspendarea din funcție“, conchide plin de talent Voiculescu.
Voiculescu își invocă propriul tonomat, pe Victor Ciutacu, ca „argument“ în privința acuzațiilor la adresa procurorului general Laura Codruța Kovesi. Acesta, pe blogul său, ar fi „probat“ că aceasta a transmis de pe mailul său personal, pe mailul ziaristului Mircea Marian, de la „Evenimentul zilei“, rechizitoriul pe numele inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu acuzat de favorizarea infractorului, pentru că i-a trimis sume de bani golănașului Nicolae Popa, ca să se asigure că nu se va mai întoarce vreodată în Romånia – ghinion, vine în curånd.
„Dezvăluirea“ lui Ciutacu, precum tot ce face acesta, este însă de un ridicol sublim și absolut. El susține că Vîntu a fost „livrat, odată cu rechizitoriul și în același timp cu trimiterea lui către Tribunalul București, de către Laura Codruța Kovesi, procuror general al României, între alții, celui mai detestabil slujitor al regimului, Mircea Marian, bănuit pe nedrept că ar fi jurnalist. Care, isteț și prevăzător nevoie-mare, a simțit nevoia să împărtășească și cu alții bucuria de fi util și de a vedea niște ziariști târâți în noroi. Ca de fiecare dată, orice secret electronic pe care-l știu doi oameni devine, prin forward, știre de interes public“.
Așadar, pretinde Ciutacu, rechizitoriul lui Vîntu a ajuns la ziariști prin forward de la ziaristul EVZ. Pånă la a-l face idiot pe așa-zisul ziarist, fost atașat al ghiozdanului lui Mușetescu, fostul șef al „privatizărilor“ pesediste (a se citi jaf, în loc de privatizări), atașăm în captura de ecran alăturată, mesajul parvenit tuturor redacțiilor, inclusiv unor ziariști ai trustului lui Voiculescu, ce conținea rechizitoriul lui SOV.

Se vede cu ochiul liber că nu este vorba de niciun forward de la vreun ziarist al EVZ, ci de un mesaj oficial al biroului de relații publice al Ministerului Public. L-au primit și ziariști de la „Curentul“ și de la alte publicații care au solicitat date publice, în același timp, la aceeași oră, la aceeași dată. Fiecare a scris apoi ce a crezut de cuviință. Comunicatul oficial al Parchetului pe această temă întărește încă o dată afirmația asumată de mine, personal, cu privire la idioțenia ciutacoidă.

Comunicatul Parchetului a fost trimis tuturor ziariștilor, în același timp

Parchetul General a precizat că o serie de copii ale rechizitoriului în cazul referitor la Sorin Ovidiu Vîntu-Octavian Țurcan au fost remise presei în baza legii accesului la informații publice și în urma unor solicitări din partea instituțiilor media respective. Ministerul Public a mai menționat că aceste documente în format electronic au fost remise exclusiv de biroul de presă al Parchetului General, de pe adresa de e-mail presa@mpublic.ro.
„La data de 14 octombrie 2010, Biroul de informare publică și relații cu presa a remis mass-media Comunicatul de presa nr. 997/VIII-3/2010 privind trimiterea în judecată a inculpaților Vîntu Sorin Ovidiu și Țurcan Octavian sub aspectul săvårșirii infracțiunii de favorizarea infractorului, precum și a inculpatului Stoian Alexandru, sub aspectul săvårșirii infracțiunii de complicitate la favorizarea infractorului, comunicat ce este disponibil pe site-ul www.mpublic.ro la rubrica Mass-media – Comunicate de presă – 2010. În conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, precum și cu uzanțele biroului de presă, ulterior trimiterii comunicatului, s-a transmis unor jurnaliști, în baza cererilor formulate, copii ale rechizitoriului menționat. Astfel, în ziua de 14 octombrie 2010, precum și în zilele ce au urmat, în baza solicitărilor adresate s-a transmis, în format electronic, de la adresa de e-mail presa@mpublic.ro, pe adresele de e-mail indicate în cereri, copia rechizitoriului întocmit în cauză, supusă anterior procedurii de protejare a datelor cu caracter personal („curățat“), unor publicații precum «Adevărul», «Curentul», «Evenimentul Zilei», «Jurnalul Național», Mediafax, «Puterea», «Ring» ș.a… Se impune a fi făcută mențiunea că, în acest caz, comunicarea publică, în diferitele etape procesuale (măsuri preventive, propunere arestare preventivă și trimitere în judecată), s-a realizat exclusiv prin intermediul comunicatelor de presă și al răspunsurilor la solicitări, furnizate de Biroul de informare publică și relații cu presă“, se arată la finalul comunicatului Parchetului.
După acest comunicat oficial, Ciutacu o dă la întors, pretinzånd că „Procurorul general schimbă, în comunicat, vinovat, adresa de expediție“. Omul e nebun cu acte. E-mailul original îl au toate redacțiile, dar el insistă că nu și nu… E de înțeles, mănåncă și gura lui o påine… Ce să facă acum, după ce Voiculescu a ieșit public la adresa președintelui, cu „dezvăluirea“ sa în cioc? Să-i zică patronului, ca Hrebenciuc, să o lase mai moale cu datul în bobi că îi cauzează la mojo? Să recunoască că e prost grămadă? Să-i zică în față cu tupeul său caracteristic, lui Voiculescu, că bate campii? Greu de crezut că Voiculescu l-ar da afară pe Ciutacu, riscånd să se aleagă cu o acuzație de antisemitism.
Rămåne de văzut care va fi soarta lui Ciutacu, după această „performanță“ ziaristică, dar e clar că după ce deja a dat chix cu profețiile sale pe tema suspendării lui Băsescu, devenind ținta ironiilor din partea colegilor de haită, moșul e turbat de nervi. Plus că la mijloc mai e o miză. Dacă planul suspendării președintelui Băsescu ar reuși și cum Dan Voiculescu și-a negociat în cadrul USL postul de președinte al Senatului după viitoarele alegeri, dacă Traian Băsescu va fi suspendat, interimatul la Palatul Cotroceni ar fi asigurat de Dan Voiculescu. Cum spuneam mai sus, vrabia mălai visează și nebunul balamuc….George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.