Acasă Actualitate Vulpescu: Am dosar de subminare a economiei, pentru că am băgat Hidroelectrica...

Vulpescu: Am dosar de subminare a economiei, pentru că am băgat Hidroelectrica în insolvență

DISTRIBUIȚI

Remus Vulpescu, denunțătorul din dosarul "Mită la Hidroelectrica", a venit, joi, la DNA, și a declarat la intrare că are un dosar penal instrumentat de DIICOT, care ar fi fost deschis de anchetatori după ce el a decis intrarea în insolvență a companiei.
El s-a prezentat, joi dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde a fost chemat, pentru audieri, și ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță.
La intrarea în sediul DNA, Remus Vulpescu nu a dorit să facă niciun comentariu referitor la persoanele și acuzațiile din dosarul DNA în care este denunțător, însă, întrebat dacă a făcut denunțul pentru a scăpa de un dosar penal întocmit pe numele său, a declarat: "Un dosar de care știu și care mi-a fost încropit este un dosar de subminare a economiei naționale, pentru că am decis, ca președinte al Consiliului de Administrație la Hidroelectica, deschiderea proceduri insolvenței la această companie care, ați văzut, a fost bine administrată. Procedura a permis o reorganizare cu rezultate rapide și extraordinar de bune pentru companie și a dovedit că, atunci când statul dorește să-și rezolve problemele, statul poate să-și rezolve problemele".
Vulpescu a precizat că nu știe să aibă calitatea de învinuit în acest dosar și că ancheta este instrumentată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).
Întrebat dacă a făcut "un deal" cu anchetatorii anticorupție pentru a scăpa de dosarul de subminare, Vulpescu a arătat că nu dorește să comenteze "aceste imagini din filme americane".
De asemenea, întrebat dacă premierul Victor Ponta și vicepremierul Daniel Chițoiu știau că urmează să facă un denunț la DNA, Vulpescu a arătat că, în opinia sa, "domnii Chițoiu și Ponta sunt inamicii principali ai corupției din România și că este mai puțin relevant dacă au știu sau nu au știut".
În final, acesta a arătat că, în curând, România împlinește șapte ani de când se află în Uniunea Europeană și că în această congregație "mita se denunță".
În dosarul "Mită la Hidroelectrica", la DNA au fost audiați miercuri, ca martori, fostul șef al Serviciului Român de Informații Virgil Măgureanu și fiul fostului șef al Direcției Generale de Informații și Protecției Internă (DGIPI) din Ministerul Afacerilor Interne Virgil Ardelean, Alin.
Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Măgureanu ar fi cel care l-a recomandat lui Niță pe Ioan Mihăilă, arestat în dosar.
Potrivit acelorași surse, Alin Ardelean ar fi asociat al omului de afaceri Rareș Criste – administrator al firmei pentru care, potrivit procurorilor anticorupție, se negocia cumpărarea de energie ieftină de la Hidroelectrica.
La DNA a fost audiat, luni, și Rareș Criste, administrator al firmei Energon Power & Gas din Cluj.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.