Acasă Actualitate Wiener a ieșit din cărți, a intrat Radu Lupescu

Wiener a ieșit din cărți, a intrat Radu Lupescu

DISTRIBUIȚI

Medicul Radu Lupescu, decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19, medic specialist în anestezie și terapie intensivă la clinica Rhéna (Strasbourg), ar putea fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătăţii, susţin surse politice. Revoluția l-a prins în anul I de facultate, la Carol Davila. În timpul evenimentelor din decembrie a fost translator pentru reprezentanți ai Médecins du Monde, o organizație medicală umanitară care-și trimitea voluntarii în zone unde izbucneau conflicte violente sau în țările cu un sistem sanitar deficitar. Vorbea fluent franceza după ce locuise și învățase la o școală franceză din Algeria unde tatăl său, profesor universitar la Agronomie, a predat pentru câțiva ani. A părăsit România în 1991 și a luat facultatea de le zero, în Franța.
O altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, susținută de Vlad Voiculescu.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, în emisiunea Insider politic de la Prima Tv, că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătăţii este normal să fie condus de un membru PLUS. Dragu a declarat că Vlad Voiculescu are viitor în politică deoarece este un tip muncitor, devotat şi se gândeşte la binele general.

După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, a fost vehiculat numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul Alianţei postul a fost atribuit PLUS.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.