DISTRIBUIŢI

Florian Popa a fost liderul celebrei triade PPO care a condus sistemul sanitar între 1990 și 2015: Florian Popa, fost parlamentar PSD și rector al UMF, Laurențiu Popescu, fost turnător al cercetătorilor la Securitate și ulterior rector al UMF și Sorin Oprescu, PSD-ist corupt de frunte. Înainte de alegerile din 2012, Ioanel Sinescu s-a înfiinţat la nunta pesedistului Nicolae Bănicioiu, unde mirele l-a recomandadat drept „candidatul nostru“ la UMF. Reţeta triadei PPO a fost infailibilă. Cu capacitatea ei de a trage sfori în UMF şi de a-şi confecţiona acoperire politică, din 1992 încoace, triada n-a înregistrat nici o ratare. În 2004, Oprescu ar fi vrut să iasă el rector. Florian Popa i-a zis mda, dar trebuie să-l sunăm pe domnul Iliescu. Bunicuţa a ridicat receptorul şi a zis: „Sorine, nu se poate. Nu e rândul tău“. Şi, desigur, nici n-a fost.
Însurat cu nepoata Elenei Ceaușescu, doctor în Medicină la 30 de ani, director de spital de la 36, parlamentar PSD, profesor la UMF, ginerele ilegalistului Gheorghe Petrescu Popa a tăiat și spânzurat în medicina românească. Avarul politician, în 2015, pe când avea 69 de ani, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate iar procurorii au fost sesizați cu 12 infracțiuni de conflict de interese comise de acesta. Popa e atât de avid după bani încât s-a luptat pe când era senator și avea deja o avere declarată de peste un milion de EURO, pentru ca Parlamentul să-i deconteze 12,5 EURO, o suprataxă de bagaje la aeroport, sumă pentru care a compus chiar un memorandum.
După mai bine de 5 (cinci) ani, în aprilie 2021, Înalta Curte a respins definitiv contestația depusă de Florian Popa la raportul ANI. Citiți Aici raportul ANI.raport

În anul 2015, Carmen Ionescu sesiza Agenția Națională de Integritate că Florian Popa s-a aflat în situație de incompatibilitate în perioada 2010-2014, când exercitase simultan funcția de senator/deputat cu cea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București și că acesta, în timp ce era şi rectorul UMF Carol Davila, s-a numit singur ca membru în Consiliul de administrație al spitalului prin decizia UMF nr. 16239/16.07.2010. În calitatea sa de membru în CA, Florian Popa a făcut parte din comisiile care au organizat concurs pentru funcția de manager. Aceste comisii au declarat-o câștigătoare pe Monica Pop în anii 2010 şi 2014 în vederea ocupării funcției de manager de spital.

Florian Popa a contestat raportul ANI în instanță, acțiunea formând obiectul dosarului 259/2/2016 de la Curtea de Apel București care a și respins contestația ca nefondată prin Hotărârea nr. 3203/2018 din 04.07.2018.

PSD-istul nu s-a lăsat și a depus recurs la Înalta Curte de Casație şi Justiție, respins și acesta ca nefondat prin hotărârea 2139/2021 pronunțată pe 01.04.2021 (dosar 259/2/2016*).

Triada PPO s-a destrămat însă efectele acțiunilor ei se văd și azi în spitale: Popescu a decedat în 2015, Popa nu mai poate ocupa o funcție publică timp de 3 ani și deja are 75 de ani, iar Oprescu va lua în câteva zile drumul pușcăriei pentru corupție.

1 COMENTARIU

  1. Sa-i fie țărâna ușoara!!!
    M-am lovit de el ca organizator de rezidențiat, 400 de locuri, 400 de candidati cu 100% procentaj corect din 960 de puncte… .Fara contestații admise, cu jandarmii pusi ce cei care protestau in stradă. Un an furat din viata mea, o viață furata pentru alti colegi.
    Un JEG uman!!!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.