Acasă Auto A fi sau a nu fi

A fi sau a nu fi

DISTRIBUIȚI

O data cu apropierea unui eveniment important in industria auto, de aceasta data fiind vorba despre expozitia internationala de la Frankfurt, toate sistemele de comunicare ale iubitorilor de masini prind viata cu un avant nemaiintalnit. Telefoanele, faxurile si computerele isi incing circuitele pentru a face informatia sa circule cu viteza ametitoare. Firmele producatoare de autovehicule si subansambluri fac tot posibilul sa atraga atentia cu mult timp inainte de startul evenimentului pentru a-si asigura un numar cat mai mare de vizitatori la standul propriu. Comunicatele de presa se raspandesc in valuri catre toate colturile lumii pentru a anunta iminenta aparitie a unor premiere mai mult sau mai putin mondiale, intrarea in productie a unui mult-laudat concept sau incununarea ideilor unui designer prin nasterea unui nou prototip. Indiferent de cota de piata a firmei sau de puterea ei financiara, producatorii isi dau in petic incercand sa cucereasca un capital de imagine cat mai important.

La editia din acest an a Frankfurt International Motor Show, care sta sa inceapa, lucrurile nu stau deloc altfel. Presa si, prin intermediul ei, publicul larg au devenit o tinta pe care viitorii expozanti incearca sa o atinga de cat mai multe ori si cat mai profund. Ce importanta are ca o mare parte a frumoaselor concepte pe doua, patru sau mai multe roti nu vor ajunge niciodata pe benzile de asamblare si, implicit, in garajele doritorilor? Lumea trebuie sa stie! In Germania, aproximativ 1.000 de firme din 42 de tari sunt gata sa reverse asupra celor 10.000 de jurnalisti acreditati si 850.000 de vizitatori asteptati din toata lumea informatii pe care le-au stocat, zi de zi, pe parcursul ultimelor luni. Scopul? Cum spuneam: capitalul de imagine. Putini sunt cei care cumpara masini direct de la sursa in timpul unei expozitii de acest gen, dar un numar extrem de mare de vizitatori pleaca dupa o vizita care dureaza mai multe ore cu un singur gand: acea masina trebuie sa fie a mea! O alta dorinta nemarturisita a celor prezenti la un astfel de eveniment este aceea de a fi vazuti, daca nu de public, macar de concurenta. De la cel mai mare concern pana la un umil producator de subansambluri, ideea de a se afla in mijlocul evenimentelor este extrem de seducatoare. Extrapoland, se poate ajunge la ideea de -a fi sau a nu fi-. Poate parea putin hazardata aceasta afirmatie, dar la incheierea unui contract, simplul act de prezenta la o expozitie de o asemenea amploare este extrem de important. Chiar daca nu au nimic extraordinar de aratat, multe firme platesc taxe destul de piperate la astfel de evenimente numai pentru a putea spune mai apoi -am fost acolo- si pentru a beneficia de implicatiile pozitive ale acestei prezente.

Ajungand la oile noastre, trebuie spus ca nici de aceasta data firmele romanesti nu se pot mandri cu o astfel de prezenta. Ai nostri ca brazii nu isi pot da mana nici macar atunci cand este vorba despre o expozitie care se desfasoara in Romania, absenta de la SIAB 2003 a firmelor importatoare de autovehicule din holdingul Tiriac fiind de mult cunoscuta. La noi, implicarea in fenomenul auto nu tine cont de -a fi sau a nu fi- prezent la singura expozitie autohtona de gen, ci, mai degraba, de interese ascunse si neintelegeri de moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.