Acasă Politic Surdomutii si nevazatorii, obligati sa plateasca taxa radio

Surdomutii si nevazatorii, obligati sa plateasca taxa radio

DISTRIBUIȚI

Cu toate ca modul de percepere a taxei radio-tv a fost schimbat de catre guvern la protestele cetatenilor, ale opozitiei si in urma avizului negativ din partea Curtii Constitutionale, aberanta taxa ii mai chinuieste inca pe romani. Persoanele fizice care au platit pana acum, desi nu poseda aparate de radio si/sau televizoare, nu-si vor putea recupera prea curand banii. De altfel, in ultima ordonanta de urgenta – 71/2003 – si in normele metodologice de aplicare a controversatului act normativ nu este prevazuta posibilitatea returnarii sumelor incasate de la cetatenii care nu au beneficiat de serviciile celor doua institutii publice media. Oamenii se plang zilnic de batjocura guvernantilor, care le pune in carca un nou bir, ce pentru multi nu se justifica.

La capatul disperarii

Un ultim exemplu privind instituirea aberanta a taxei radio-tv il reprezinta un caz cu totul special. Guvernul Adrian Nastase obliga surdomutii si nevazatorii sa plateasca pentru programele de televiziune si de radio! -Subsemnata Rosioru Ana, cu domiciliul in Pitesti, cartier Razboieni, bl. J13, sc. B, ap. 1, judetul Arges, locuiesc cu sotul si cu doi copii intr-un apartament cu doua camere, inghesuiti, avand un spatiu redus, peretii interiori sunt plini de mucegai din cauza igrasiei. Toti patru suntem handicapati – surdomuti, iar eu sunt si nevazatoare, anexez actele doveditoare. Nu detin aparate radio-tv pentru ca nu am nevoie de ele si nici nu am cu ce le cumpara-, se arata intr-o scrisoare emotionanta primita la redactie si trimisa, pe 18 august, si pe adresa sefului statului. Doamna Rosioru sustine ca a solicitat scutirea de la plata taxei la Societatea Romana de Radio-Televiziune si ca cererea sa nu a fost aprobata pentru ca -nu exista conditie de neplata a taxei, nedetinerea de aparate radio-tv- si pentru ca afectiunile solicitantilor nu fac parte din categoria persoanelor cu handicap grav (gradul I)! Dezamagita profund, dna Rosioru a aratat ca se va adresa forurilor internationale pentru apararea drepturilor omului si ca nu va mai merge la vot, -ca sa mai votez demagogi, care una spun inainte de votare si alta fac dupa ce sunt votati-.

Nu-i in mana, e minciuna!

Ultima ordonanta de urgenta, aprobata de executiv, prevede ca romanii vor putea renunta la plata taxei radio-tv daca declara, pe propria raspundere, ca nu detin televizoare sau aparate de radio. Cele doua taxe, care acum sunt cu 10.000 de lei mai scumpe, se vor achita in continuare la Electrica, dar pe factura separata pentru curent. Guvernul va trebui sa gaseasca aproximativ 7,5 milioane de euro pentru a returna banii celor care au platit taxa radio-tv fara se beneficieze de aceste servicii. Specialistii sustin insa ca Electrica nu poate restitui banii platiti pentru cele doua abonamente prin compensare, adica micsorand facturile la energie electrica, deoarece nu este corect din punct de vedere al inregistrarilor contabile. Aceasta afirmatie vine in contradictie cu declaratiile date de membri ai guvernului Nastase. Ministrul finantelor, Mihai Tanasescu, a anuntat ca toti cei care au platit taxa desi nu detin aparate vor primi banii inapoi prin diminuarea facturii de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.