Acasă Auto Dacia de 5.000 euro va fi produsa si in Iran

Dacia de 5.000 euro va fi produsa si in Iran

DISTRIBUIȚI

Producatorul francez de autovehicule Renault a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca a semnat o scrisoare de intentie privind infiintarea unei societati mixte in Iran, impreuna cu Organizatia Iraniana de Dezvoltare si Renovare Industriala (IDRO).

-Renault si IDRO doresc sa colaboreze, pentru a produce si comercializa in Iran modelul X90-, se arata intr-un comunicat al Renault.

Grupul francez a apreciat ca industria auto iraniana prezinta un potential remarcabil, beneficiind si de o retea de distributie eficienta.

-Piata de profil din Iran, care a crescut sustinut in ultimii trei ani, a asimilat un volum de 450.000 de autovehicule in anul fiscal 2002-2003-, se mentioneaza in comunicat.

Grupul IDRO are noua subdivizii, printre care si cea reprezentand peste 60 de producatori de autovehicule.

Renault a anuntat, la sfarsitul lunii februarie, ca va investi 230 milioane de euro in Rusia, tot pentru constructia modelului X90, nume de cod pentru viitoarea Dacia de 5.000 de euro. Productia este preconizata sa inceapa in 2005, la un an de la lansarea pe piata romaneasca. Al patrulea producator auto european, in functie de vanzari, a indicat ca X90 este dezvoltat in Franta si va fi bazat pe o platforma existenta, utilizata in comun cu partenerul nipon Nissan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.