Acasă Auto Kalos, un Chevrolet cu origini asiatice

Kalos, un Chevrolet cu origini asiatice

DISTRIBUIȚI

Piata romaneasca de automobile este martora unui eveniment mai putin obisnuit. Doua marci vand deja produse cu nume comune, dar cu caracteristici diferite. Este vorba de producatorul autohton din Craiova, care fabrica autoturismele Matiz, Cielo, Nubira si Leganza sub brandul Daewoo, si de verii lor, deja foarte indepartati, de la GM Daewoo din Coreea, care produc variante mai noi ale acelorasi vehicule si le vor vinde in Romania ajutati de renumele fratilor americani de la Chevrolet. Cu alte cuvinte, au venit americanii, dar prin Coreea, si, ca sa fim corecti, trebuie spus ca singurele modele care pot crea confuzie pe piata noastra sunt Matiz si Nubira, celelalte produse ale americano-coreenilor purtand nume complet diferite de automobilele produse la Craiova: Kalos si Evanda. Cel mai interesant model pentru cumparatorii din Romania va fi cu siguranta Kalos, un monovolum foarte atragator si cu un pret extrem de interesant.


Viitorii cumparatori ai compactului Chevrolet Kalos au la dispozitie o variata gama de modele: pe langa modelul de 1,4 litri cu 61 kW/83 CP, care se bucura de mare popularitate, oferta este completata de doua motoare economice in patru cilindri: un motor de 1,2 cu 53 kW/72 CP si unul de 1,4 16V cu 69 kW/94 CP. In plus, motorul cel mai puternic poate fi combinat cu o cutie de viteze automata. Pe langa designul deosebit de atractiv realizat in atelierele Italdesign, modelul Kalos ofera o excelenta utilizare a spatiului si un excelent raport calitate/pret. Pe langa modelul cu 5 usi cu hayon introdus pe piata mondiala anul trecut, de la inceputul anului 2003 varianta cu patru usi si compartiment separat pentru bagaje (notchback) vine in completarea gamei de modele din multe tari. Datorita inaltimii mari, aproape similare cu cea a unei dubite (1,495 mm) si a distantei intre axe, printre cele mai importante din cadrul clasei sale (2,480 mm), habitaclul luminos si prietenos pare foarte spatios.

Modelul 1,2 cu care Kalos a fost lansat pe piata este foarte economic atat din punct de vedere al achizitionarii, cat si al intretinerii. Acest motor de cursa lunga genereaza exact 53 kW/72 CP la 5.400 rpm in baza capacitatii sale cilindrice de 1.150 cm, cu un moment de torsiune maxim de 104 Nm atins la 4.400 rpm. Acest model standard acopera distanta de 100 km cu un consum de numai 6,6 litri de combustibil (ciclu combinat MVEG). Are o viteza maxima de 157 km/h si accelereaza de la zero la 100 km/h in numai 13,7 secunde. Motorul de 1.2 litri este rezervat modelului cu 5 usi cu hayon.

Modelul Kalos 1,4 16V accelereaza de la zero la 100 km/h in 11,1 secunde. Viteza sa maxima este de 176 km/h (automatic: 170 km/h). Consumul de carburant de numai 7,0 litri la suta de kilometri. Ca si celelalte motoare Kalos, motorul de 1,4 in 16V corespunde normelor Euro 3 pentru emisii de gaze de esapament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.