Acasă Auto Mecca soferilor

Mecca soferilor

DISTRIBUIȚI

Cea mai proasta veste pentru un posesor de autoturism din zilele noastre este aceea ca masina sa are nevoie de un drum la service. Pe langa stresul zilnic provocat de evitarea capcanelor din carosabil sau, mai nou, de ocolirea transeelor facute de drumari pentru a pregati plombarea, soferii infrunta cu stoicism spectrul unei apropiate reparatii a vehiculului personal. Frica fata de mecanic este o cunostinta mai veche a romanilor, dar in ultima vreme acest sentiment se acutizeaza o data cu cresterea preturilor si, din nefericire, singura solutie pentru a evita o intalnire cu acesta a devenit tratarea masinii ca pe un bibelou tinut in garaj.

Asadar, vizita la service este inevitabila, dar de ce atata teama? Unul dintre motive este cu siguranta pretul reparatiei si al pieselor de schimb, dar mult mai puternica este frica de -calitatea- reparatiei. Pentru orice intrus sosit cu treburi pe meleagurile noastre, acest ultim motiv pare incredibil: -Uite, piesa schimbata este garantata de uzina producatoare, iar reparatia este garantata de service. De ce sa-ti fie teama? Nu merge bine, te intorci si ti-o repara gratis!-. Aceasta a fost replica unui cunoscut in momentul in care mi-am exprimat opinia in legatura cu o vizita recenta la service. De unde sa stie el, saracul, ca la noi nimic nu este ceea ce pare a fi si ca trei randuri scrise pe un petic de hartie pot fi interpretate in orice fel, numai linistitor nu. Am avut ghinion, masina nu se comporta ca una recent reparata si mai putea face un singur drum. Cel catre service.

Intrarea intr-un atelier auto autorizat nu este intotdeauna usoara. Mai sunt si altii, nu putini, care incearca sa faca acelasi lucru, deci ai de asteptat. Ca timpul sa treaca mai usor, intri in vorba cu tovarasii de suferinta si afli cate in luna si in stele despre mecanicul care a facut reparatia anterioara la masina ta: -Mie mi-a lasat suruburile nestranse si a trebuit sa rezolv singur…-; -Un pungas, dupa ce ca am stat trei ore ca sa curete un carburator, mi-a cerut si spaga- etc. Trebuie sa caut alt mecanic, service-ul e mare… In sfarsit, masina ajunge la receptie. Nici nu apuc sa spun doua vorbe, si sunt luat in primire, probabil de aceea se cheama receptie: -Iar ai venit? Troaca asta (n.n. – Dacia din 1996) am reparat-o si saptamana trecuta, acu* ce mai are?… Cum? Nu exista dom*le, noi ne-am facut treaba, da* matale esti cusurgiu-. Astfel, afli pe un ton vehement ca, de fapt, tu esti de vina ca masina nu functioneaza optim si ca oricum ceea ce reclami nu este de competenta lor: -Piesele ie proaste si ie multe gropi. Noi nu inlocuim in garantie decat alea cu defecte de fabricatie-… Ce simplu a fost! Si a durat doar 15 minute… Alti bani, alta distractie. Reparatia se face numai daca platesti din nou piesele si manopera pentru ca -nu ai avut grija de masina-.

Asa incepe, sau mai degraba se termina, de cele mai multe ori o vizita la -Mecca soferilor-. Ce daca e service autorizat, ce daca ai garantie, ce daca reparatia nu a fost de calitate, de vina e numai platitorul. De, ai avut bani de masina, acum trebuie sa ai bani sa platesti si incompetenta mecanicilor, ca d-aia esti sofer in Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.