Acasă Auto Prețul oțelului scumpește mașinile low-cost

Prețul oțelului scumpește mașinile low-cost

DISTRIBUIȚI

Cel mai mare constructor auto din India, Tata Motors, cu o politică orientată puternic spre vehicule low-cost, a anunțat scumpiri medii de 3% la mașinile comerciale, pe fondul creșterii cheltuielilor de producție, transmite Reuters.
Acțiunile companiei au scăzut cu 2,7% după publicarea anunțului, în timp ce principalul indice de referință al Bursei de la Mumbai a coborât cu 1,5%.
Tata Motors va lansa în acest an cea mai ieftină mașină din lume, denumită Nano, care va avea un preț de aproximativ 2.500 de dolari pe unitate.
ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic la nivel global, intenționează să majoreze prețurile pentru produsele din oțel destinate industriei auto cu 60% în acest an, pentru a evita o scumpire puternică, bruscă, în 2009, potrivit directorului diviziei auto din cadrul companiei, Jean-Luc Maurange.
Piața oțelului trece printr-o dezvoltare intensă datorită cererii din economiile în dezvoltare precum India și China, unde sectorul construcțiilor înregistrează creșteri foarte puternice de la an la an.
În plus, turbulențele de pe piețele financiare influențează prețurile materiilor prime și ale mărfurilor, precum petrolul, aurul sau oțelul, deoarece investitorii preferă să se orienteze către bursele de comodități pentru a-și asigura randamente pe termen lung, cu grad mic de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.