Acasă Auto Taxa de poluare accelerează vânzările de mașini second hand

Taxa de poluare accelerează vânzările de mașini second hand

DISTRIBUIȚI

Înmatriculările de mașini second hand s-au dublat în primele șapte luni, la 112.054 unități, iar în iulie au intrat în circulație mai multe mașini rulate decât noi, în timp ce înregistrările de autoturisme noi au scăzut cu 2,3%.
În total, numărul înmatriculărilor de automobile noi și rulate a crescut cu 23,5%, de la 229.469 unități din primele șapte luni ale anului trecut la 283.439 unități în perioada corespunzătoare din acest an, potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
În ceea ce privește echilibrul dintre mașinile noi și cele second hand, balanța înclină în continuare în favoarea celor noi, însă înmatriculările de automobile rulate au câștigat 16 puncte procentuale în totalul înregistrărilor.
Astfel, după primele șapte luni ale acestui an, 60,47% din mașini erau noi, iar 39,53% erau autoturisme rulate. Comparativ, după primele șapte luni ale anului trecut, 76,49% din totalul înmatriculărilor îl reprezentau autoturismele noi, în timp ce doar 23,51% dintre mașinile intrate în circulație erau second hand.
Din datele DRPCIV reiese că în luna iulie numărul automobilelor second hand înmatriculate a depășit pentru prima dată în acest an numărul mașinilor noi înregistrate.
Cea mai probabilă cauză care a condus la această situație este diminuarea taxei auto pentru mașinile second hand de import înmatriculate după 1 iulie și majorarea ușoară la autoturismele noi.
Astfel, din totalul înmatriculărilor din luna iulie (58.261 uități), 36.711 au fost autoturisme la mâna a doua și 21.550 noi.
În luna iunie, din cele 34.699 unități înregistrate, doar 6.493 au fost mașini rulate, în timp ce mașinile noi au totalizat 28.206 unități.
Comparativ cu luna iunie, numărul de înmatriculări de automobile second hand a crescut de 5,6 ori în iulie, iar înregistrările de mașini noi au scăzut cu 23%.

Mărcile germane, preferatele românilor

Din statisticile privind înmatriculările din primele șapte luni reiese că autoturismele mărcilor germane Volkswagen și Opel sunt cele mai căutate pe piața second hand din România.
Astfel, în intervalul ianuarie-iulie au fost înregistrate 27.744 de autoturisme Volkswagen și 22.337 de mașini Opel, potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Pe locul al treilea se regăsește o marcă americană, Ford, care a totalizat 12.038 automobile second hand înmatriculate în primele șapte luni.
Pozițiile cinci și șase sunt ocupate de alte două mărci germane – BMW și Audi – care au consemnat 7.785, respectiv 7.751 înregistrări de mașini rulate în circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.