Acasă Auto Unde-i bine să mergi cu mașina

Unde-i bine să mergi cu mașina

DISTRIBUIȚI

O recentă analiză scoate în evidență regiunile unde cetățeanul de rând își poate permite să meargă cu automobilul fără ca prețul combustibilului să-i golească jumătate de card. Prețul benzinei a crescut în noiembrie, la nivel mondial, în condițiile în care cotația petrolului se apropie de 100 dolari pe baril, potrivit unui studiu de piață realizat de Reuters în 20 de state. Saltul a fost însă unul proporțional.
Cea mai scumpă benzină poate fi cumpărată în Norvegia, 2,29 dolari pe litru, iar cea mai ieftină, în Venezuela, cu 0,03 dolari pe litru.
În Europa, prețul benzinei variază între maximul norvegian și minimul rus, 0,8 dolari. De jos în sus, în Europa, urmează Olanda, Belgia, Germania, Marea Britanie, Italia și Franța, cu prețuri cuprinse între 2,25 dolari pe litru și 1,97 dolari pe litru, Spania, cu 1,94 dolari, și Polonia, cu 1,73 dolari pe litru.
În Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol la nivel mondial, prețul benzinei este de 0,12 dolari pe litru, iar în Statele Unite, 0,62 dolari pe litru (3,10 dolari pe galon). Prețul galonului de benzină din Statele Unite a urcat cu 86 de cenți, față de jumătatea lunii noiembrie 2006.
China, cel mai mare consumator de energie din Asia, a majorat prețul benzinei cu 10%, la sfârșitul lunii octombrie, pentru prima oară în ultimele 17 luni. Prețul mediu al benzinei din China este de 0,6 dolari pe litru, dar acesta poate varia chiar și cu 20%, în funcție de regiune, potrivit datelor guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.