Acasă Auto Viitorul incepe cu Megane II

Viitorul incepe cu Megane II

DISTRIBUIȚI

In aceasta saptamana, pe piata romaneasca a inceput comercializarea unui vehicul care a dobandit in numai cateva luni o carte de vizita impresionanta. Noul Megane II reprezinta perspectiva Renault asupra unei berline cu o personalitate puternica si un aspect dinamic si modern, stabilind standardele in materie de siguranta si integrand o tehnologie usor de utilizat pentru comenzile de rutina. Compacta, expresiva si dinamica, personalitatea sa se bazeaza pe valorile nonconformismului si hedonismului. Este un vehicul care isi afiseaza alura sportiva, propunand in acelasi timp o abordare studiata a placerii de a conduce.

Inscriindu-se in linia inovanta deschisa de Laguna II, accesul si demarajul vehiculului sunt asigurate printr-un card. De asemenea, Megane II este primul automobil in serie care prezinta conceptul -touch design-. Ergonomie impinsa la maximum, materiale ale caror caracteristici vizuale si tactile inspira dorinta de a le folosi, comenzi la indemana conducatorului auto, placute la manevrare, utilizate firesc. Acestor elemente li se adauga un habitaclu confortabil la care contribuie scaunele ergonomice, cu incalzire pentru locurile din fata, si tapiterie din piele, spatiile de depozitare ingenioase, trapa acoperis panoramica, confortul acustic sporit, confortul termic dat de aerul conditionat cu reglare automata. Siguranta activa la Megane II inglobeaza un sistem ABS dotat cu un repartitor electronic de franare, la care se adauga asistenta la franarea de urgenta.

De asemenea, Megane II dispune de sisteme de asistenta si de echipamente inteligente cum ar fi: aprindere automata a farurilor, faruri cu xenon, stergatoare automate cu senzor de ploaie integrat, sistem de supraveghere a presiunii pneurilor.

Si in domeniul sigurantei pasive, Megane II exceleaza: alcatuita din oteluri cu o Foarte Foarte Inalta Limita de Elasticitate (TTHLE), structura caroseriei cu deformare programata este analizata astfel incat sa poata amortiza socurile si sa protejeze habitaclul. In interior, sistemul de protectie Renault de a treia generatie asigura o protectie egala tuturor pasagerilor, dispozitivul cuprinzand sase airbaguri.

Motorizarile de care beneficiaza Megane II sunt: 1,4 l 16V 98CP; 1,6 l 16V 115CP; 2,0 l 16V 136CP – benzina si 1,5 dCi 80CP; 1,9 dCi 120CP – diesel Common-rail.

Megane II deschide calea innoirii complete a ofertei Renault in segmentul cel mai important ca volum al pietei automobilistice europene. In timp, programul X84 va cuprinde sapte modele cu personalitati distincte. Inaugurand noua platforma C, realizata de Alianta Renault-Nissan, Megane II reprezinta o miza comerciala, financiara si industriala majora in cadrul strategiei de crestere profitabila a Renault. Programul introduce o oferta inedita in traditia Renault, si anume berlina cu personalitate distincta. Aceasta poate fi rezumata in trei cuvinte: compacta, expresiva si dinamica. Modelul a fost realizat in 29 de luni – cel mai scurt interval de dezvoltare realizat de Renault -, prin reducerea semnificativa a fazei de cercetare si injumatatirea timpului de fabricatie, fara a se face vreun compromis in timpul etapelor de validare. Renault a investit 2,1 miliarde de euro, dintre care aproape jumatate au fost consacrate investitiilor industriale.

Programul Megane II a fost gandit de la inceput ca un program international, avand ca obiectiv comercial realizarea a 20% din vanzari in afara Europei Occidentale si o crestere cu 10% a volumului vanzarilor in raport cu generatia precedenta. Astfel, Renault planuieste sa vanda 5,5 milioane de automobile Megane II pe parcursul duratei de viata a acestui vehicul.

Personalitatea sportiva a lui Megane II este o trasatura evidenta, caracterizata de Patrick le Quement astfel: -Este atat de aerodinamic, incat lasa impresia ca s-ar afla la bloc-starturile unei curse-.

Lansarea unui vehicul venit parca de pe luna

Importatorul marcii Renault in Romania a reusit sa organizeze una dintre cele mai interesante lansari ale unui vehicul. Constienti de importanta modelului Megane II pentru dezvoltarea intregului grup, organizatorii evenimentului nu au precupetit nici un efort, invitand un numar impresionant de persoane, care a trezit in mintea ziaristilor din presa de profil teama ca au aparut peste noapte publicatii concurente de care nici nu au auzit. Intr-un peisaj selenar, pigmentat din plin cu abur, Megane II a fost pentru prima data dezvaluit privirilor hulpave ale romanilor doritori sa vada un automobil care are toate sansele sa devina un bestseller european. Daca si cronicile acestui eveniment vor fi cel putin la fel de numeroase ca si persoanele prezente la lansarea lui Megane II, importatorul nu va mai avea nevoie, cu siguranta, de nici o campanie promotionala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.