Acasă Comunicate Tribunalul Bucureşti obligă conducerea TVR să facă publice informaţiile privind afacerea imobiliară...

Tribunalul Bucureşti obligă conducerea TVR să facă publice informaţiile privind afacerea imobiliară cu terenul de la TVR Cluj

DISTRIBUIȚI

Tribunalul Municipiului Bucureşti a admis cererea depusă de Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind şi obligă conducerea Societăţii Române de Televiziune – SRTV să prezinte public modul în care a gestionat problema terenului de la TVR Cluj, aflată în cercetarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Preşedintele-director general Doina Gradea a refuzat să răspundă la întrebările pe care le-am transmis conducerii TVR încă din data de 7 august 2020, susţinând că acestea „nu se încadrează în prevederile Legii nr.544/2001”, adică nu sunt informaţii de interes public! Singura întrebare la care şefa TVR a catadicsit, totuşi, să răspundă este cea referitoare la situaţia juridică a terenului de la TVR Cluj, recunoscând că acesta nu se află în proprietatea publică a statului ci în proprietatea TVR, motiv pentru care nu ar fi trebuit selectat pentru tranzacţie de comisia numită tocmai de şefa TVR. În rest, la celelalte întrebări care ar fi trebuit să clarifice ceea ce presa a numit afacerea imobiliară de la TVR Cluj, şefa TVR a refuzat să răspundă. Iată întrebările care au fost formulate:

„1. Care este situaţia juridică a terenului aflat în administrarea SRTv în suprafaţă de 4174 mp, situat în strada Meziad nr.4, din Cluj Napoca, şi cum a intrat acesta în proprietatea privată a SRTv?

2. De ce conducerea SRTv sau reprezentanţii mandataţi de preşedintele-director general nu au propus retrocedarea unei cote-părţi din terenul de aproximativ 5 000 de mp. deţinuţi de SRTV în strada Donath nr.160 din Cluj Napoca, teren aflat în proprietatea statului, şi s-a luat în calcul retrocedarea unui teren aflat în proprietatea privată a SRTv, situat în strada Meziad nr. 4 din Cluj Napoca? De de nu s-a optat pentru soluţia legală ca un teren aflat în proprietatea statului să fie compensat tot cu un teren aflat în proprietatea statului şi nu în proprietatea privată a SRTV?

3. Ce competenţe în materia de retrocedări privind Legea nr.10/2001 au avut cei 3 angajaţi ai SRTV numiţi de preşedintele-director general Doina Gradea, în Comisia Internă pentru soluţionarea notificării nr.1615/26.07.2001? Care au fost criteriile de selecţie atunci când i-aţi numit pe cei 3 angajaţi să soluţioneze problemele privind patrimoniul SRTV?

4. A solicitat conducerea SRTV un mandat din partea reprezentantului statului, Ministerul de Finanţe, precum şi un mandat de reprezentare din partea Consiliului de Administraţie al SRTV pentru cedarea a 4174 mp de la Studioul teritorial TVR Cluj, aflat în proprietatea privată a SRTV la schimb cu 356 mp, teren aflat în proprietatea statului şi administrat de SRTV? Dacă da, prezentaţi adresa de înaintare şi răspunsurile primite. Dacă nu, precizaţi motivele pentru care nu s-au solicitat aceste mandate.

5. De ce în Dosarul nr. 39347/3/2018 secţia a 4-a Civilă a Tribunalului Bucureşti, conducerea SRTV nu a angajat o casă de avocatură specializată în cauze privind retrocedări şi a decis ca Serviciul Juridic, prin proprii angajaţi, să reprezinte instituţia? În alte cauze, cum ar fi procesele împotriva propriilor salariaţi sau a MediaSind TVR, de ce s-au angajat serviciile celor mai scumpe case de avocatură din ţară? Precizaţi care au fost motivaţiile în toate cazurile, precum şi copii după Notele de fundamentare.

6. De ce conducerea SRTV nu s-a opus şi nici nu a atacat expertiza solicitată de partea reclamantă asupra terenului, proprietate SRTV, atunci când concluziile acesteia erau evident în defavoarea instituţiei?

7. Din ce cauze Serviciul Juridic al SRTV nu a asigurat prezenţa unui reprezentant la toate termenele din această cauză, Dosar nr. 39347/3/2018?”

Cu excepţia Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din cadrul Senatului României care, măcar, a solicitat un punct de vedere şefei TVR în legătură cu multiplele semnale transmise de societatea civilă, de membrii CA şi de organizaţia noastră, nicio altă comisie parlamentară sau vreun partid politic nu a făcut vreun gest privind cercetarea abuzurilor şi a faptelor de corupţie reclamate în Televiziunea Naţională.

Sperăm ca noua coaliţie instalată la Putere să nu devină complice la corupţia din Televiziunea Naţională şi să acţioneze de urgenţă pentru numirea unei echipe profesioniste la conducerea SRTV, cu respect faţă de lege, faţă instituţie şi de salariaţi.

Departament Comunicare MediaSind TVR

1 COMENTARIU

  1. Pentru că la TVR așa zisă liberă și independentă își au cuibul ,cam de pe când a preluat madam Gradea sau cum o mai chema-o președenția, un clan de „puiuți” mafioți politici și jurnaliști naftalinați cu tentă clară de stânga – pro PSD- atât de vizibil încât numai EDITAT de Sărmăluță cred că nimeni nu-și dă seama. Obiectivitatea e varză la TVR ,iar existența unor „flori” -chiar dacă adevărate,puternice- nu le aduce primăvara .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.