Acasă Cultură Mai ciudate, mai vecine

Mai ciudate, mai vecine

DISTRIBUIȚI

Mai multi telespectatori (cand e vorba de dragoste adevarata numarul nici nu mai conteaza) ne-au marturisit ca le place foarte tare -Babilonia- fiindca, citam, -vin numai ciudati-. In Romania contemporana, -ciudat- si-a parasit definitiv definitia consacrata din dictionarul explicativ al limbii, pentru a face o stralucita cariera de titlu nobiliar. A fi incadrat la -ciudati- nu mai inseamna, pur si simplu, a ti se recunoaste ciudateniile, respectiv abaterile de la standardele si tabieturile sociale, ci mult mai mult. -Ciudatul- este o vedeta, o panarama care te imbie sa-i vizionezi viata, la inghesuiala cu altii, un ins indispensabil noua. Apelativul -ciudat- este nuantat extrem de complex, imbinand armonios simpatia, dispretul, stupoarea, compatimirea si admiratia fata de persoana vizata.

Fiindca v-am facut capul mare cu aceste… ciudatenii, sa ne limitam la exemplele de -ciudati- adusi la -Babilonia- sa ciudateasca in direct: fete care-si aud noaptea tatal intors de pe lumea cealalta, ca sa scartaie patul, baieti care vor sa se insoare cu fosti baieti, mosnegi care-si cauta disperati neveste s.a. Apropo de aceasta ultima tema, un batranel fierbinte, desi cam uscativ, a venit sa se planga ca-l refuza femeile. Motivul? -Ele ma vad urat-. Adica, ma-ntelegi, nu ca lucrurile ar fi stat chiar asa… Cum era de asteptat, un puhoi de doamne a tabarat, care la telefon, care personal, sa lamureasca problema -ciudatului-. Ca, de fapt, sufletul conteaza, nu frumusetea, dar daca le-ntrebai pe dansele, nu si-ar fi pus pirostriile cu batranul crai nici picate cu ceara. Diverse pretexte. Numai una, ce sa vezi, a trantit-o pe sleau: -da, e urat, nu m-as marita cu el-. Sa vezi huiduieli din public, ca si cum toti spectatorii abia ar fi asteptat sa-l tarasca pe om la altar.

Caci dincolo de ciudateniile invitatilor ne mai confruntam si cu ciudateniile reactiilor pe care suntem indemnati noi, telespectatorii, sa ni le insusim. De pilda, tatal baiatului care facea cuplu cu un transexual, din pricina ca nu agrea situatia, era privit ca un soi de monstru care se opune iubirii dintre doi tineri.

De ce vin, vorba opiniei publice, -numai ciudati- la emisiunea Augustei Dumitrascu? E la mintea cocosului: fiindca si premisele sunt ciudate. Cand propui teme iesite din comun nu poti avea pretentia la invitati comuni, in care tu, ca spectator, sa te regasesti. Problema este ca realizatorii te imboldesc sa-ti dai cu parerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.