Acasă Cultură Missele lui Gheorghe

Missele lui Gheorghe

DISTRIBUIȚI

De curand, am avut neplacerea de a-l revedea pe candidatul la postul de lider al inteligentei televizate, dl Andrei Gheorghe, in postura de prezentator al spectacolului -Miss World- faza pe tara. Zicem -prezentator- fiindca totusi a avut inspiratia de a se prezenta el insusi, la inceput si le-a prezentat, de asemenea, pe concurente, cat de cat. Spectacolul s-a asortat perfect celorlalte aparitii ale lui A. Gheorghe si cu siguranta ca el va constitui o amintire valoroasa, un reper in experienta de viata a candidatelor. Poate chiar si niste material pentru unele cosmaruri viitoare.

In rest, ce-am mai putea adauga? N-am impartasit niciodata opinia ca un pluton de fete care viseaza sa castige o competitie intitulata -Miss- trebuie rasfatate mai mult decat oricare alt invitat intr-o emisiune. Cu toate acestea, nu ne putem debarasa de banuiala sacaitoare ca fiecare participant la o productie televizata are dreptul de a fi tratat la o cota minima de respect si decenta. Domnul Andrei Gheorghe nu se lasa insa complexat de o asemenea banuiala. Pentru dansul, lucrurile sunt, ca de fiecare data, extrem de simple: lumea inconjuratoare se imparte in doua, el si restul, desteptul si prostii, frumosul si uratele concurente, originalul si stersele, lista ar putea continua mult de-acum inainte…

In mod evident, Andrei Gheorghe se credea la aceleasi -Lantul slabiciunilor-, -Treispe-paispe-, -Alege Asia-, in fine, campuri intinse pe care le putea bate, palavragind vrute si nevrute, care in urechile oamenilor mai timizi suna nu ca impertinenta proasta crestere, ci ca franchete stralucitoare, constructiva. Si unde nu ti le ia Gheorghe pe frumuselele concurente la scarmanat, cu sincera badaranie si entuziasm de seducator din Ferentari, de le merg fulgii. Iar intrebarile – grenade cu intelepciune, nu alta: cum ai traduce in cuvinte fluieratul meu golanesc?, ghici la ce ma gandesc eu acum, cand ma uit la tine?, ti-ai dat licenta pentru ca ti-a placut cartea?, care-i treaba cu corsetul asta, de ce e asa de stramt?, care-i treaba cu talia? etc.

In fond, apropourile groase la formele concurentelor, mascate in interventii chipurile pe placul publicului, nu exprima altceva decat, cel mai probabil, un complex in fata femeilor frumoase. Sigur, nu toate sunt la fel de inteligente ca tine, n-au citit atatea carti, n-au avut ocazia sa se adreseze natiunii cu teme atat de interesante ca ale tale si, in general, nu sunt barbati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.