Acasă Cultură Recomandari de week-end

Recomandari de week-end

DISTRIBUIȚI


Deschidere de stagiune la National


Intre 4 – 11 octombrie, potrivit traditiei directoratului scriitorului Dinu Sararu, Nationalul prezinta o suita de premiere si premiere absolute, piese din dramaturgia nationala si universala in care evolueaza, alaturi de vedete ale teatrului romanesc, tinerele talente ale primei scene. Oglinda repertoriala in miniatura, radiografie de modernitate la scoala clasicului, Saptamana Premierelor este si confirmarea unui Mare Pariu castigat: Noua Generatie de Vedete ale Teatrului National. Vor putea fi vazute O scrisoare pierduta de I. L. Caragiale in regia lui Grigore Gonta (astazi, la ora 19.00), Crima pentru pamant, regia si scenariul dramatic Grigore Gonta, dupa romanul cu acelasi titlul de Dinu Sararu (maine, la ora 19.00), Ultima ora de Mihail Sebastian, regia Anca Ovanez Dorosenco, Cei 150, scenariul si regia Dan Puric, Anna Karenina de Hellen Edmundson, dupa romanul lui Lev Tolstoi, regia Alice Barb, Visul unei nopti de vara de W. Shakespeare, regia Felix Alexa, Noiembrie de Ana Maria Bamberger, regia Alice Barb. Maine seara insa, sunteti invitati la -Sala Camil Petrescu-, la ora 19.00, spre a urmari, pentru a 100-a oara, spectacolul Toujours l*amour, realizat de Dan Puric, ce a avut premiera tot aici, in 1997. Prezentat in peste 22 de tari ale lumii din cinci continente, in 70 de reprezentatii, Toujours l*amour a fost primit cu aceeasi caldura de la un capat la altul al lumii. Din Coreea de Sud in Siberia, de dincolo de Cercul polar, de la Murmansk in Australia, la Sydney, pe continentul african – in Egipt, la Cairo, in Turcia si in Balcani, in Europa Occidentala, Irlanda si Marea Britanie pana in America si Canada – ni se confeseaza Dan Puric la ceas de sarbatoare- si sper(!) ca Toujours l*amour va ramane ca lacrima de bucurie a unui copil care priveste lumea.

Avanpremiera clujeana

Teatrul National Cluj-Napoca prezinta maine, la ora 19.00, Alcesta de Euripide, in directia de scena semnata de Mihai Maniutiu, cu: Marius Bodochi, Ovidiu Crisan, Anton Tauf, Ramona Dumitrean, Miriam Cuibus, Cornel Raileanu, Dragos Pop, Cristian Rigman, Elena Ivanca, Cristina Pardanschi, Viorica Mischilea, Irina Wintze, Maria Munteanu, Ileana Negru, Eva Crisan, Adriana Bailescu, Carmen Culcer, Alexandra Georgia Siegel, Lucia Wanda Toma, Adrian Cucu, Emanuel Petran, Ruslan Barlea, Catalin Codreanu, Virgil Muller, Adrian Dragusin, Dan Chiorean si studentii: Cristina Ragosca, Anca Gotzi, Romina Merei, Patricia Boaru, Cristian Grosu, Andrei Zagorodnii, Marian Parfeni, Codrut Alecsoaia, Radu Vaduva, Rares Abraham. Textul mereu actual al lui Euripide este miraculos pus in valoare de un bocet semnat de Iosif Hertea, de dansul contemporan conceput de Vava Stefanescu si mai ales de decor. Cristian Rusu (semnatar si al costumelor) si Mihai Maniutiu recreeaza Marele Atriu al Vilei Misterelor din Pompei.

La Odeon

Norway.Today de Igor Bauersima este spectacoul programat astazi, la ora 19.00. Traducerea: Victor Scoradet, regia: Andreea Valean; scenografia: Constantin Ciubotariu; imaginea: Catalin Mitulescu si Marius Panduru. In distributie: Paula Niculita si Gabriel Pintilei. Maine, la aceeasi ora, Alchimistul (foto), dramatizare de Radu Macrinici dupa romanul omonim de Paulo Coelho. Regia: Anca Maria Colteanu. Scenografia si light-design: Dragos Buhagiar. Muzica: Raluca Ioan. Distributia: Marius Stanescu, Constantin Cojocaru, Adriana Trandafir, Elvira Deatcu, Sebastian Papaiani, Laurentiu Lazar, Mugur Arvunescu, Mircea Constantinescu, Pavel Bartos, Ioan Batinas, Gabriel Pintilei, Toma Danila.

Tolstoi la Nottara

Astazi si maine, la ora 19.00, sunteti asteptati la premiera oficiala a spectacolului de anvergura Razboi si pace, dupa Lev Tolstoi, in regia lui Petre Bokor, decorurile realizate de Helmut Sturmer si costumele create de Maria Miu. Ilustratia muzicala – George Marcu. Miscarea scenica – Maria Mitrache-Bokor. In rolurile principale: Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, Stefan Sileanu, Constantin Cotimanis, Ion Haiduc, Alexandru Jitea, Dragos Bucur, Raluca Gheorghiu. -O superproductie in care razboiul si dragostea sunt una, pentru ca dintotdeauna exista intuneric si lumina, dorinta de posesiune, ura si iubire, disperare si speranta.-

Poftiti la TES

Astazi, la ora 11.00, Teatrul Evreiesc de Stat prezinta spectacolul de teatru-dans Panza de paianjen de Sergiu Anghel, care semneaza si regia si coregrafia, cu Nicolae Calugarita, Theodor Danetti, Natalie Ester, Mircea Drimbareanu, Arabela Neazi, Geni Brenda s.a. Maine, la aceeasi ora, Vanzatorii de haloimes, musical dupa Salom Alehem, in regia lui Harry Eliad, cu Rudy Rosenfeld, Leonie Waldman Eliad, Nicolae Calugarita, Cristina Dogaru, Ion Grosu s.a.

Proprietate condamnata

Casa de Cultura -Nicolae Balcescu-, care ne-a obisnuit, in ultimul timp, cu adevarate stagiuni teatrale, va invita astazi si maine, la ora 19.00, la acest spectacol cu piesa lui Teneesse Williams, in regia lui Marian Popescu, cu Monica Florescu si Marian Popescu. Intrarea este libera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.