Acasă În Lume Romanii – cei mai nefericiti dintre pamanteni

Romanii – cei mai nefericiti dintre pamanteni

DISTRIBUIȚI


Romania, Rusia si Armenia au cel mai mic procent de oameni fericiti din lume, in timp ce Nigeria, Mexic, Venezuela, El Salvador si Puerto Rico sunt adevarate oaze ale fericirii, arata un studiu realizat in 65 de tari si dat publicitatii de revista -New Scientist-.

Bogatele tari occidentale precum Marea Britanie, Japonia sau Statele Unite nu se afla in varf, confirmand astfel ca banii nu pot cumpara fericirea. Noua Zeelanda ocupa locul 15, SUA – 16, Australia – 20 si Marea Britanie – 24.

Criteriile fericirii sunt foarte diferite de la o civilizatie la alta – este concluzia studiului realizat de World Values Surveys in 1999-2001. Succesul personal si mandria sunt foarte importante in SUA. In Japonia, pe de alta parte, fericirea vine din indeplinirea asteptarilor propriilor familii, a responsabilitatilor sociale, din disciplina, colaborare si prietenie. In principiu insa, reteta fericirii universal valabila include tendinta genetica catre fericire, casatoria, legarea si pastrarea unor prietenii solide, controlarea dorintelor, credinta (religioasa sau de alta natura), lipsa complexelor si veniturile substantiale.

Raportul arata ca, in medie, nivelul de fericire a ramas acelasi in tarile industrializate de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial pana in prezent, desi populatia se bucura de venituri mai mari. Specialistii au gasit explicatia in dorinta de a achizitiona bunuri materiale, dorinta ce creste in acelasi ritm cu veniturile si reprezinta un obstacol in calea fericirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.