Acasă Cultură Romani la New York

Romani la New York

DISTRIBUIȚI


Centrul Cultural Roman, World Theatre si The Lark Theatre din New York isi anunta -mandria- de a prezenta spectacolul cu piesa Savianei Stanescu, Final Countdown (a Balkan Blues). Premiera a avut loc ieri, spectatorii asistand la -o comic-absurda aventura balcanica americazinata, cu baloane, copii si parinti devianti…-. Este cea de-a doua prezenta a scriitoarei Saviana Stanescu pe scenele newyorkeze, dupa spectacolul de la LaMama cu adaptarea postmoderna YokastaS regizata de Richard Schechner. Actualul spectacol a fost montat de Cosmin Chivu, absolvent la Actors Studio NY, regizor a carui activitate se desfasoara in Romania, Australia, Anglia, Germania si America, tari in care a fost distins cu mai multe premii, costumele sunt create de Oana Botez-Ban, iar muzica poarta semnatura lui John Stone, director muzical si cofondator al Ariane Anthony&Company. Premiera newyorkeza a fost precedata de reprezentatii apreciate la Paris, Viena si pe alte scene din Europa de Est.

Aceasta comedie neagra despre un tren, un artist gropar, baloane si o femeie fara adapost si fara perspective se bucura de o distributie remarcabila: Kathryn Foster, Lisa Germ, David Hale, Jeremy Holm. Rolul principal feminin este interpretat de Kathryn Foster, a carei activitate teatrala numara peste 20 de roluri pe scene bine cotate din Anglia si Statele Unite. Este cunoscuta, de asemenea, pentru aparitiile televizate de la CBS si The History Chanel, ca si pentru prezenta sa cinematografica. Jeremy Holm s-a remarcat, in teatru, prin interpretarea unor roluri clasice, cum ar fi Dr. Astrov din Unchiul Vania de Cehov, Edgar din Regele Lear sau Marc Antoniu din Iulius Caesar, prezenta sa la Colorado Shakespeare Festival fiind apreciata in egala masura de public si critica. A filmat, de asemenea, in mai multe pelicule pentru televiziune, publicul romanesc stiindu-l, desigur, din serialul Law and Ordre (Lege si ordine).

Urmatoarele spectacole vor avea loc in 15, 16, 19, 21 si 24 august, organizatorii anuntand prezenta, de fiecare data, a autoarei textului, a regizorului si producatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.