Acasă Cultură Urticaria programelor

Urticaria programelor

DISTRIBUIȚI

Statistic vorbind, in tara noastra functioneaza o televiziune a bulinelor. Veti observa ca, indiferent de postul ales ori de orele de vizionare, trei emisiuni din cinci sunt precedate de un avertisment imbulinat, adresat parintilor de minori, minorilor insisi sau nici unora, nici altora.

Daca urmeaza un film cu cafturi, injunghieri sangeroase si trei-patru sute de -fuck–uri, bulina rosie este acolo, ca sa-i protejeze, chipurile, pe tinerii telespectatori sub 18, 16 ori 12 ani (depinde si de precocitatea generatiilor; in ziua de azi, de pilda, copiii de 12 ani nu te mai opresc pe strada sa-ti ceara un foc, le dai tu bricheta, o data cu portmoneul, shit).

Inainte ca invitatii unei dezbateri televizate sa-si dea drumul la gura, infricosandu-i pana si pe cei mai inraiti chiriasi ai sistemului penitenciar din patria noastra, suntem preveniti, cu bulina, sa le punem antifoanele celor mici, daca nu vrem ca mai tarziu, antrenati prin talcsourile cele mai aprige, sa ne faca albie de porcine.

In fine, chiar si emisiunile de asa-zis divertisment isi au bulinele lor (caci se poarta). Nu lasati copiii nesupravegheati la un program care anunta ca protagonistii se vor sparge in glume si figuri. Asta pentru ca, pe de o parte, unele dintre poante or fi fost poante pe vremuri sau in cap la ei. Acum sunt supozitoare expirate. Pe de alta parte, se practica glume pentru care in tari mai inapoiate, precum Anglia, Franta, Germania, unde spiritul nu este atat de deschis ca la noi, nici simtul umorului atat de muschiulos, s-ar da macar niste amenzi usturatoare. In acest sens, -Cacealmaua-, de pilda, ar fi o sursa de venituri ideala pentru organele, ca sa le zicem asa, abilitate ale statului.

Buline multe pe sticla asta, ca si cum s-ar fi declansat o urticarie… Desigur insa ca sunt si locuri din care ele lipsesc, desi ar trebui sa fie prezente. Nu se pun buline, de exemplu, inaintea meciurilor de fotbal, aceste reuniuni de huligani cu pretentii de modele de viata. N-am vazut buline care sa preceada jurnalele de stiri dedicate omorului, pedofiliei fara frontiere, bataii, talhariei. Prin extensie preventiva, poate ca n-ar strica niscaiva buline si inaintea emisiunilor care promoveaza cu entuziasm cretinel nonvaloarea. Cazul cantaretilor fara strop de voce ori talent, al comicilor care te fac sa plangi, al reporterilor lipsiti de orice legatura cu lumea realitatii. Productia de buline trebuie sa depaseasca planul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.