Home Dezvăluiri Adolescenții derutați ai lui Sevil Shhaideh sunt de fapt copiii soțului, sirieni...

Adolescenții derutați ai lui Sevil Shhaideh sunt de fapt copiii soțului, sirieni care acum învață românește

DISTRIBUIŢI

Social-democrata Sevil Shhaideh, s-a prezentat aseară în studioul GhițăTV alături de șeful său, Liviu Dragnea. Cernită și tristă, Shhaideh a povestit cum cei doi copii adolescenți pe care îi are împreună cu soțul său au fost afectați de atacurile presei de după nominalizarea sa. Doar că șmechera politiciană nu a menționat că cei doi adolescenți sunt de fapt copiii sirieni ai soțului său, fanul Hezbollah și abia acum învață românește după cum a povestit mama lui Sevil pentru Evenimentul zilei. Postările de pe Facebookul lui Akram Shhaideh pe care jurnaliștii RiseProject le-au tradus erau în arabă și deci cei doi copii nu puteau fi derutați decât de explicațiile date de presa din România: Hezbollah NU duce războiul sfânt așa cum consideră tăticul, ci e o grupare teroristă iar Bashar Al-Assad e un dictator.
 
Sevil Shhaideh a încercat să ne stoarcă o lacrimă: „ Ce a urmat după așa-zisele discuții, descoperiri, investigații nu a fost normal. Nu a fost ușor. Suntem o familie puternică, dar avem doi copii și pentru ei lucrurile care s-au întâmplat în ultima perioadă au un alt înțeles, nu reușesc să mai înțeleagă ce se întâmplă.” Ea a relatat că le-a spus celor doi copii să stea liniștiți, să stea în casă, să nu mai iasă afară, să nu se mai uite la televizor.
Păi dacă ei nu înțeleg românește de ce să nu se mai uite la televizor? Că postările în limba arabă ale tatălui lor prezentate de presă le știau deja.
Încercarea de manipulare a lui Shhaideh a avut loc la doar câteva zile de la interviul mamei sale, Muezel Geambec, pentru Evenimentul zilei: „Sevil nu a avut copii. (…) Soțul ei, Akram, este un băiat bun și foarte deștept. Este profesor inginer, a predat și la Universitate, la Ovidius. Este și doctor. Și-a adus și copiii din Siria. Are un băiat la liceul sportiv și fata la facultate. Și copiii învață limba română”. Interviul integral la evz.ro.
Normal nu ar fi fost ca Sevil să spună ferm: soțul meu nu crede că Hezbollah duce războiul sfânt și crede și el, ca cetățean român că Bashar e dictator? Ei bine, ea a spus doar că acesta a închis contul de Facebook care l-a dat de gol. Cât despre amenințările în română, engleză și arabă pe care familia le-ar fi primit politiciana a spus că nu face plângerea la poliție. Foarte rău, așa am fi putut afla și noi dacă aceste amenințări au existat sau sunt inventate ca să lăcrimăm noi.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.