Home Dezvăluiri Apele Române: Din jalea unora s-a-ntrupat averea altora

Apele Române: Din jalea unora s-a-ntrupat averea altora

DISTRIBUIŢI

In pragul lunii mai 2017 halda (loc unde se depozitează sterilul și deșeurile inutilizabile provenite din lucrările miniere, de la prepararea minereurilor sau din uzinele metalurgice) de steril din comuna valceana Alunu isi incepe drumul `glorios` la vale, razand incet si sigur tot ce intalneste in cale, copaci, garduri, 14 gospodarii si se indreapta spre D.J.605C si albia paraului Oltet. Autoritatile, mai mari sau mai mici, tin sedinte peste sedinte, monitorizeaza, plang pe umerii localnicilor. Halda, nimic! Aluneca mai departe… A.N.A.R. decide ca e necesara mutarea albiei paraului Oltet, pentru a nu fi blocata si a nu genera inundatii. In data de 12 iunie 2017 halda trece D.J.605C si se afla la numai 100m de albia paraului Oltet. Este momentul aparitiei lui Fat Frumos cel Viteaz. S.C. APASCO S.A., firma aflata in insolventa, care demareaza in tromba lucrarile de deviere, intubare si stabilizare a cursului raului Oltet. Stupoare! Pe 22 iunie 2017 este emis un ordin de incetare a lucrarilor. Fat Frumos nu se intimideaza si continua executia, dupa care prezinta A.B.A. Olt factura lucrarilor. 1.200.000lei! Incepe dansul! A.B.A. Olt, in lipsa existentei unei comenzi, a unui contract, a declararii de catre Guvern a starii de urgenta, ba, din contra, a unui ordin de incetare a lucrarilor, nu plateste. Ca n-avea de unde (surse bugetare)! Ba, mai mult, inginerul Doru Constantin (inginer hidrotehnist), seful serviciului exploatare din cadrul S.G.A. Valcea, unitate din subordinea A.B.A. Olt, pe zona caruia s-a desfasurat lucrarea, cel care a monitorizat constant atat alunecarea haldei, cat si executia APASCO, a afirmat clar ca lucrarile valoreaza maximum 200.000lei si a refuzat cu obstinatie sa contrasemneze efectuarea platii, ceea ce l-a pus serios pe ganduri pe directorul S.G.A. Valcea, Valeriu Amza (inginer mecanic, fost director la I.T.M. Valcea, inspector de personal la A.N.I.F. Valcea, picat la un examen anterior de inspector S.S.M. la S.G.A. Valcea cu nota 2(doi!!!!) si adus la directia S.G.A. Valcea prin detasare temporara datorita marelui combinator de la A.N.A.R., directorul de resurse umane Relu Adam) care, la randul sau, n-a semnat plata. Telefoane, presiuni, vizite la si de la A.N.A.R. pentru semnare. Nimic! A.B.A. Olt se tine tare. Nu de alta, dar D.N.A.-ul e la panda!
Relu Adam gaseste solutia! A.N.A.R. schimba directorii A.B.A. Olt. Pe 12 octombrie 2017 directorul (inginer economist) e retrogradat director de investitii, directorul de investitii (inginer hidrotehnist) e retrogradat sef de birou, iar director e numit, prin delegare de atributiuni, un functionar de la resurse umane, venit in A.B.A. Olt prin transfer in aceeasi zi. Se numeste Stefan Prala, absolvent de scoala tehnica, devenit economist dupa studii la o facultate privata din Rm. Valcea, revolutionar intr-un oras in care nu s-a tras un foc de arma in `89 si in care oamenii au vazut revolutia la tv., omul de incredere al actualului primar, cel cu doua condamnari privative de libertate executate deja. Urmeaza o noua serie de presiuni, cu forte proaspete, inclusiv directorul general adj. de la A.N.A.R., care inroseste telefoanele, se deplaseaza la Rm. Valcea, in zadar… Relu il ameninta pe Amza ca nu-i prelungeste detasarea… Prala se arunca asupra directorului tehnic de exploatare al A.B.A. Olt, Emil Nistor (ing. hidrotehnist), nemultumit de `incompetentii` pe care i-a gasit in aceasta institutie… Nebunie curata! Bomba! APASCO storneaza factura de 1.200.000lei si o inlocuieste cu una de 600.000 lei! Adica jumatate! Dintr-un foc!
Bomba 2! Ing Constantin, de la S.G.A., ramane ferm pe pozitie. Nu semneaza nici 600.000 cand lucrarea nu face decat maxim 200.000lei! Prala e in corzi. De la A.N.A.R. e amenintat, la randul sau, cu neprelungirea delegarii de atributiuni. De la Rm. Valcea si de la Pitesti, doi fosti efemeri directori ai A.B.A. Olt anunta cu glas mare ca ei, daca ar fi fost directori, ar fi rezolvat de mult timp „problema Alunu`”. In concluzie, mai stie cineva, ceva despre sinistratii de la Alunu? Cu ei incepusem… Poate afla D.N.A.! Ca are multe de aflat! Poate ni le spune si noua… Cat despre Relu, Prala, angajari, achizitii si alte inginerii, mai incolo…

Textul a fost primit într-o scrisoare trimisă pe adresa redacției Curentul.

Foto:ISU Vâlcea.

6 ARII

 1. Cu certitidine DNA va rezolva si aceasta problema a Mafiei din Apele Romane ca de altfel foarte multe altele cum ar fi JAJUL BALASTIERELOR si distrugerea cursurilor de ape din Tara !!! Atentie mafia directorilor corupti urmati cat de curand!!!

  • mai nou toti romanii se pricepe la orice meserie? de unde stii tu ce inseamna sa faca cineva jurnalism? de la A3 si RTV? de unde ai tu sablonul asta cu mai multe surse? poate confunzi cu procurorii?

 2. Domnul FLORESCU STEFAN din localitatea LITENI strada Mihail Sadoveanu nr. 43, judetul SUCEAVA s-a adresat printr-o sesizare catre Ministrul Apelor si Padurilor cu situatia dezastroasa de pe raurile SUCEAVA si SIRET prin asazisele regularizari prin exploatarile de agregate minerale scapate de ani multi de sub controlul celor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor SUCEAVA si Administratia Bazinala de Apa SIRET BACAU.
  Sesizarea a fost inregistrata sub numarul 2309/SSA/19.02.2018 la Cabinetul Secretarului de Stat ADRIANA PETCU.
  In loc sa se implice direct pentru rezolvarea situatiei de fapt, ADRIANA PETCU fosta directoare numita politic de PDL la Administratia Bazinala de Apa BUZAU, paseaza responsabilitatea catre Apele Romane exact unde mafia directorilor corupti distrug cu buna stiinta cursurile de apa ale tarii. Cum poata sa se desfasoare o Ancheta corecta cand pe zona de responsabilitate Administratia Bazinala de Apa SIRET BACAU a fost implicata in sute de cazuri de musamalizare a furturilor de agregate minerale si de distrugere a cursurilor de apa!!
  Se cere ca raspunsul sa fie dat pana la data de 27.02.2018 . La randul ei Administratia Nationala Apele Romane paseaza adresa ca in Caragiale catre Administratia Bazinala de Apa SIRET Bacau!!

 3. Este data de 25.02.2018 si Administratia Bazinala de Apa Siret BACAU si Sistemul de Gospodarire a Apelor SUCEAVA nu au luat nici o masura legala conform Legii Apelor nr. 107/1996 pentru sanctionarea deversarii de ape uzate menajere din Cartirul Primaverii comuna MOARA, judetul Suceava in Acumularea HAGIKADAR a SC SMENA IMPEX SRL . Situatia se perpetueaza de peste 1 an de zile cu complicitatea directorului VAMANU EMIL de la Administratia Bazinala de Apa Siret BACAU si a directorului de la Sistemul de Gospodarire a Apelor SUCEAVA dar si a Inspectiei Apelor Suceava si Bacau care nu sunt lasati sa aplice Legea Apelor 107/1996 pentru a nu supara pe FLUTUR si pe ziaristul TIBERIU AVRAM unul din poluatori!!!Poate face ceva dna DANCILA VIORICA!!

 4. În 2016 la Apele Române ANAR Bucuresti, era adus fostul director adjunct al Direcției Sanitar Veterinare București din perioada guvernării PDL, Marius Hofman. Pentru conducerea celor de la Ape nu a contat faptul că Hofman era la acel moment judecat pentru corupție după ce în 2015 fusese trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită în formă continuată (33 de acte materiale) și nouă fapte de trafic de influență.
  Pe 28 decembrie anul trecut Hofman a și fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia poate fi contestată atât de procurori cât și Hofman la Curtea de Apel București.
  DNA spune că la solicitarea fostului șef al Autorității Sanitar Veterinare, susținut pe funcție de PDL, Marian Zlotea – condamnat și el, Marius Hofman a cerut și primit de la diverse supermarket-uri produse alimentare folosite pentru pomenile electorale ale PDL cât și pentru protocolul ANSVSA.
  Potrivita DNA, în perioada noiembrie – decembrie 2011, Marius Hofman l-a ajutat pe Marian Zlotea să primească suma de 143.000 lei, de la administratorul unor supermarketuri, mita fiind disimulată prin încheierea a 2 contracte fictive de prestări servicii. Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de Zlotea pentru a favoriza și a proteja magazinele respective de controalele D.S.V.S.A. județene și D.S.V.S.A. București pe linie sanitar – veterinară și siguranța alimentelor
  Cum sa faca control si insectie la ANAR, un individ ca Vasile Pintilie omul lui Oprisan cercetat in nenumarate dosare penale !??Poate ne raspunde dna Prim Ministru DANCILA si noul Ministru al Apelor !!!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.