Acasă Dezvăluiri AUCHAN fraudeaza TVA de la stat printr-un constructor...

AUCHAN fraudeaza TVA de la stat printr-un constructor fictiv pe care il controleaza

DISTRIBUIȚI

Modalitatea aleasa de MULTINATIONALA AUCHAN de a frauda TVA de la stat este aceea de a-si crea un constructor fictiv cu care pretinde ca isi construieste propriile magazine, chiar daca acesta nu are decat 5 angajati si nici vreun contract de subantrepriza cu vreun constructor real.
Prin aceasta modalitate, orice factura emisa de catre acest constructor, indiferent ca este fictiva si ca nu are substanta economica, este acceptata de catre MULTINATIONALA AUCHAN si in baza acesteia MULTINATIONALA AUCHAN fraudeaza TVA de la bugetul de stat, mai precis exact sumele de TVA colectate de la casieriile magazinelor pe care ar fi trebuit sa il verse la stat.
Detinand constructorul, MULTINATIONALA AUCHAN detine controlul si asupra sumei efectiv fraudate si asupra destinatiei acesteia.
De aceasta maniera in perioada 2011 – 2016 AUCHAN a construit prin acest constructor fictiv un intreg complex comercial constand in Hypermarket AUCHAN, magazin LEROY – MERLIN, magazin DECATHLON in cadrul complexului ELECTROPUTERE PARC CRAIOVA.
Fiind executate in etape, practic cu TVA platita de consumatorii romani la casieriile de la hypermarket s-a cladit ulterior magazinul de bricolaj si cu TVA platita la casieriile de la magazinul de bricolaj s-a construit ulterior magazinul de echipament sportiv.
Constructorul fictiv prin care au fost posibile toate acestea este societatea K&S ELECTRIC POWER POINT SA, societate pe care AUCHAN a controlat-o direct, detinand pe perioada 2011 – 2016 o cota de 50%, a avut management decizional comun si a finantat-o cu 20.000.000 euro pentru derularea acestei fraude.
Sesizat fiind de aceste aspecte, se pare ca ANAF cauta inca facturile fictive emise de K&S ELECTRIC POWER POINT SA in baza caruia AUCHAN ROMANIA SA a rambursat TVA de 4.080.000 euro, si nu au descoperit inca nici frauda integrala de 16.000.000 euro produsa de AUCHAN ROMANIA SA prin  utilizarea acestui vehicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.