DISTRIBUIȚI
bunicul

Știrea de azi din ziarul Cancan care prezintă că după Ilie Năstase și miliardarul Dan Stratan (foto dreapta în tinerețe), tatăl iubitului Mădălinei Ghenea s-a certat cu polițiștii pe lacul Snagov ne-a trezit amintirile neplăcute despre marea corupție. Medicul român Dan Stratan, zis Hopi, la rândul lui fiul unor foarte cunoscuți medici, Elena Stratan, medic ginecolog şi deţinătoare a uneia dintre cele mai vechi clinici de ginecologie din Iaşi și Iulian Stratan ani de zile şef al Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgenţă “Sf. Spiridon” are o avere uriașă cu proprietăți în România, Toscana și Londra.
În vara anului 2014 la ceremonia de învestitură a noului ministru al Transporturilor, președintele României îl acuza direct pe Dan Stratan de corupție: „Aş vrea să vă atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme. Acolo ar trebui să fiţi atent în mod deosebit la premisele de contractare a autostrăzii Comarnic-Braşov. Din informaţiile mele, deja s-au produs acte de corupţie. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile cea mai mare parte din ele în doi ani, dar s-au găsit nişte firme cărora să li se facă cadouri”, a spus președintele Traian Băsescu. „Printre firmele de consultanţă ce au prins contracte cu CNADR expres pentru întocmirea studiilor de fezabilitate necesare unor autostrăzi (cele bănuite de corupţie de către preşedintele ţării) se află mai multe societăţi din siajul lui Dan Stratan, cea mai vizibilă fiind Romcapital Invest”, după cum au identificat imediat jurnaliștii de la topiasi.ro.
Dan Stratan a renunțat să consulte pacienți și s-a orientat în a consulta statul român în proiectarea de autostrăzi după ce a supt de la instituții publice din România contracte de consultanță pe aproape orice domeniu: CFR, privatizare, cercetare, finanțe, asfaltare, management etc ce i-au umplut buzunarele până a ajuns la o avere estimată la 300 milioane de EURO.
Numele lui a reieșit la iveală odată cu dezastrul de pe autostrada electorală a lui Victor Ponta, Sibiu-Orăștie, surpată la nici un an de la inaugurare.
Dan Stratan controlează compania de proiectare Tecnic Consulting Engineering România SRL care a realizat proiectarea porțiunii de autostradă cu probleme dintre Sibiu și Orăștie. Dar ce contează că România nu are autostrăzi au Stratan și alții ca el sute de milioane de EURO pentru ca beizadelele lor să poată „marca” la fete pentru premianți.
Dan Hopi Stratan a devenit celebru în anul 2000 o dată cu căderea FNI. Cătușele l-au ocolit deși fusese omul de bază al lui Sorin Ovidiu Vîntu la Gelsor. Cătușele l-au ocolit și în dosarul de spionaj și privatizări strategice, numele lui apărând în înregistrările convorbirilor purtate de spionul bulgar Stamen Stancev, ce reprezenta în România interesele companiei Credit Suisse First Boston Europe. Acesta spunea că Dan Stratan a avut o întâlnire cu ministrul Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, căruia i-ar fi cerut „să facă câteva chestii”. Stratan nu a fost pus sub acuzare dar restul inculpaților au primit deja pedepse de până la 10 ani de închisoare.
S. Stantcev: Exact. În realitate, tot ce le spune el că vrem noi să facem, ei discută cu Dan şi încearcă să facă acelaşi lucru cu altcineva. Asta nu-mi place. Am mai discutat ceva azi. I-a informat şi despre asta. Dan este pe statul de plată al lui Vîntu. Asta cu opt procente(n.r. cota pe care o voiau de la guvern Liviu Luca și Sorin Ovidiu Vîntu din Petrom SA, pe barba sindicaliștilor). Tot ce aud că vrem să facem ajunge în sectorul celălalt.
M. Susak: Dan nu poate să lucreze pentru Vîntu.
S. Stantcev: Ba da! Lucrează oficial. Ştiu asta din două surse. Una este Ciprian şi cealaltă este… Există un raport care a fost cerut de ­Schumacher, deoarece cineva i-a spus că trebuie să fie atent… De fapt, Dan Stratan a fost la minister şi a cerut să se facă nişte chestii şi el a cerut serviciilor secrete să îi dea opinii despre Stratan. Serviciile i-au dat un raport – pe care nu l-am cerut, dar pot să o fac -, iar în raport se spune că este plătit cu salariu lunar de Vîntu. Este foarte interesant.
M. Susak: Asta este ceva de care ar trebui să ştie şi Adi”
S. Stantcev: Şi trebuie să fim foarte atenţi. De fapt, asta am vrut să-ţi spun azi de cum am aflat. Dimineaţă, la ora 8.00. Nu ştiu cum s-a pomenit numele lui Dan Stratan, poate legat de nişte proiecte, iar el mi-a spus: „Ştii, tipul acesta lucrează pentru Vîntu şi este consilierul lui Moisescu”. Adică face treburi pentru Moisescu. Lucrul acesta se confirmă şi din discuţia pe care am avut-o şi cu Iureka.
M. Susak: Ştiu
S. Stantcev: Trebuie să fim foarte atenţi acolo. Dacă te întâlneşti cu Mircea şi discuţi cu el, nu prin telefon, spune-i să nu se ducă acolo. Nu mai poţi să îi ordoni, însă… Poate avea un alt impact asupra lucrurilor noastre…
M. Susak: Poate că au nevoie ca acest guvern să cadă?!
S. Stantcev: Exact.
M. Susak: Asta nu este bine pentru noi. O să vorbesc cu Adi. Am discutat cu el şi acum o jumătate de oră”.

Citește știrea din cancan AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.