Acasă Dezvăluiri Cum se falsifică acte la Primăria Craiovei: se echivalează etajul cu mezaninul,...

Cum se falsifică acte la Primăria Craiovei: se echivalează etajul cu mezaninul, se adună suprafețe din pix și se pun ștampile scanate

DISTRIBUIȚI

În urmă cu aproape un an, Olguța Vasilescu era reținută de procurorii DNA pentru fapte de corupție. După această întâlnire neplăcută cu justiția, Olguța Vasilescu a luat două decizii majore: a obținut imunitate în fața arestului preventiv, devenind deputat și și-a făcut propriul minister al Justiției prin schimbarea denumirii „Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice” în „Ministerul Muncii și Justiției Sociale”. Degeaba, însă, stratagema cu grațierea și modificarea peste noapte a Codurilor penale nu le-a ieșit iar insistențele ei ca PSD să facă o contra-manifestație pe modelul Mineriadei nu au avut succes. Chiar dacă ÎCCJ a întors dosarul ei la DNA pentru completarea și refacerea urmăririi penale, Olguța știe ce ilegalități s-au făcut la Primăria Craiova în mandatul ei de primar și încearcă din răsputeri să relaxeze dacă nu chiar să oprească ofensiva anti-corupție a autorităților.

Astăzi vă prezentăm cum a fost modificată ilegal documentația tehnică aferentă autorizației de construcție AC nr. 388/10.05.2011, după emiterea acesteia. Autorizația a fost eliberată pentru construirea imobilului Complexul Comercial Electroputere Parc Craiova.

Analizând documentația aferentă acestei autorizații se observă modificări și alterări de conținut prin ștergerea unor informații și adăugarea altora cu pixul, nedatate și însușite de către arh. Octavian Panaitescu.
Nicio modificare de conținut nu este efectuată la cererea Primăriei Craiova, ceea ce este ilegal întrucât orice schimbare ar fi avut loc înainte de data emiterii autorizației, ar fi condus la o redepunere a documentației în forma corectată.
În anul 2015 a avut loc o expertiză tehnică ce nu a identificat aceste modificări iar la alte instituții din Craiova, documentația este nemodificată, ceea ce denotă faptul că aceste modificări au avut loc după 2015 deci în mandatul de primar al Olguței Vasilescu.
Dar să vedem ce modificări ale datelor și informațiilor cuprinse în documentația tehnică ce a stat la baza Autorizatiei de Construire nr.388/10.05.2011 am găsit:

– la unele planșe de arhitectură este adaugată cu pix negru denumirea „și mezanin” în cartușul acestora, fără a fi datată;
– în Memoriul tehnic denumirea de “Etaj parțial de 11.700 mp” este ștearsă cu pixul și este trecută denumirea “Mezanin de 11.700 mp”;
– la unele planșe de arhitectură este adăugat cu pix negru “+3”, modificare semnată dar nedatată;
– unele planșe de arhitectură au impresiunea semnăturii și ștampilei arh. Octavian Panaitescu în copie scanată;
– semnătura, ștampila și data ștampilei verificatorului tehnic Turcu I Dan sunt imprimate, părând a fi copii scanate color;
– titlurile unor planșe sunt șterse cu pastă corectoare și peste aceasta este trecut cu pixul o altă denumire decât ce listată la imprimantă;
– Memoriul tehnic conține multiple modificări cu pixul, printre care este modificat în integralitate conținutul FAZEI 3 din proiect și este adăugat la suprafața construită textul “+3”.

Toate planșele poartă viza spre neschimbare dată de către o persoană pentru care nu există numele în clar, semnătura fiind de tipul „pentru”, indicând faptul că planșele nu au fost semnate de către Arhitectul Șef, Mircea Iulian Diaconescu.
Persoana care în anul 2011 era delegată cu documentația aferentă acestei autorizații era Dumitru Mirela, care avea în atribuții verificarea conformității acestor modificări.
Dovezile care susțin afirmația că modificările au fost ulterioare emiterii autorizației de construcție sunt un raport de expertiză tehnică judiciară întocmit de expert Jurcă Cicilia și depus la Tribunalul Timișoara în luna Decembrie 2015 care include un Memoriu tehnic ce nu conține modificările ce se regăsesc în cadrul documentației tehnice de la Primăria Craiova iar la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „OLTENIA” a jud. Dolj, același memoriu tehnic fără modificări a stat la baza emiterii Acordului ISU din data de 19.04.2011.

Persoanele care știu cu exactitate cum s-a echivalat un etaj cu un mezanin din pix sunt reprezentanții titularului autorizației în relația cu Primăria CRAIOVA, Tulhina Adrian, Manager de Proiect în cadrul K&S ELECTRIC POWER POINT SA, firmă deținută de doi belgieni, respectiv Kris Carton și Steven van den Boschee și de un suedez, Magnus Lofgren; Arh. Octavian Panaitescu, Șef proiect in cadrul OfficeProject Management SRL și Arh. Lucian Pavel, arhitect în cadrul OfficeProject Management SRL precum și reprezentanții Primăriei Craiova, Dumitru Mirela, salariată în cadrul Direcției de Urbanism, viceprimarul care a semnat AC nr. 388 din 10.05.2011, Marinică Dincă și Olguța Vasilescu care a prelungit autorizația în mai 2013 pentru încă doi ani.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a fost sesizată de această ilegalitate încă de anul trecut dar nu i-a păsat iar în ianuarie 2017 a plecat ministru la București să facă un altfel de „justiție”, cea socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.