Home Actualitate Curtea de Apel: Vlad Gheorghe „favorizat în obţinerea de contracte cu administraţia...

Curtea de Apel: Vlad Gheorghe „favorizat în obţinerea de contracte cu administraţia locală are rezidență în Grecia, plasându-se cât mai departe geografic de organele judiciare”

DISTRIBUIŢI

După ce filiera italiană a infractorilor români care se sustrag executării pedepselor definitive cu închisoarea primite în țara noastră a început să pută, rețelele s-au reorientat spre Grecia. Cei mai cunoscuți condamnați pentru corupție care au încercat filiera grecească sunt Elena Udrea de la PD-L și Sorin Oprescu de la PSD. În drumul său spre libertate, Udrea a fost oprită de bulgari, însă Oprescu a reușit să scape de condamnarea de 10 ani și 8 luni și trăiește bine-mersi în Grecia, nefiind deranjat decât de căldura uneori cam mare.

Judecătorii care l-au condamnat pe Oprescu au constatat că și afaceristul Vlad Gheorghe are rezidență în Grecia

Unii dintre afaceriștii mufați la banii statului prin încredințări directe sunt Gheorghe și Mihaela Vlad, care au reușit doar din banii Primăriei Sectorului 3 să încaseze în ultimii 5 ani 140 milioane de lei. Ziarul Curentul a dezvăluit cum firma celor doi GEVACONSTRUCT AMBIENT SRL, a încheiat un contract cu o societate din subordinea lui Robert Negoiță, ALGORITHM Construcții S3, prin care contra sumei de 3,398 milioane de lei se obliga să monteze „garduri prin zincare la cald”. Conform contractului, GEVACONSTRUCT AMBIENT SRL trebuia să constituie o garanție de bună execuție de 10%, iar lucrările trebuiau să aibă o perioadă de garanție de 60 de luni. După o lună și jumătate, pe 13 iulie 2023, între GEVACONSTRUCT AMBIENT SRL și ALGORITHM se semnează un act adițional la contract care intra în vigoare în urmă cu o lună, pe 12 iunie 2023, deci retroactiv, prin care garanția de bună execuție se reduce la 5%, iar garanția lucrărilor se reduce la doar 12 luni. Adică GEVACONSTRUCT, pentru aceeași sumă, că valoarea contractului nu s-a modificat, livra lucrări de 5 ori mai slabe. Diferența de bani pe care firma primăriei a plătit-o în plus pentru lucrări mai proaste reprezintă prejudiciu la bugetul local. Citește pe larg despre Rețeta familiei VLAD: scazi perioada de garanție și crește marja de profit.

Audiat ca martor în dosarul penal al infractorului condamnat Sorin Oprescu, „la urmărirea penală, pe data de 12.XI.2015, martorul Vlad Gheorghe, director la S.C. „Geva Construct Ambient” S.R.L., care are, ca obiect de activitate, construcții și amenajări spații verzi, a declarat că, în primăvara anului 2013, l-a cunoscut pe inculpatul Popa Bogdan-Cornel, director la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Mogoșoaia, iar, în momentul în care Primăria Sectorului III, București, cu care încheiase un contract pentru amenajarea părții pietonale a Bulevardului Unirii, sistase toate plățile, martorul Cosac Sorin-Cristian l-a sfătuit să meargă la inculpatul Popa Bogdan- Cornel, care are o relație bună cu primarul general, pentru a-l ajuta, astfel că, pe la sfârșitul lunii aprilie a anului 2015, s-a întâlnit cu acesta, în biroul său, unde se mai afla inculpatul Stanca Cristian, solicitându-i să-i faciliteze o audiență la primarul general, după care, la câteva zile, împreună cu inculpații Popa Bogdan-Cornel și Stanca Cristian, au intrat în biroul inculpatului Oprescu Sorin-Mircea, care i-a spus să vină împreună cu arhitectul-șef din cadrul primăriei de sector, mergând împreună, în luna mai a anului 2015, în biroul primarului general, însă problema plăților nu s-a rezolvat”, scriu judecătorii în hotărârea de condamnare a lui Oprescu.

Procurorul s-a sesizat pentru mărturie mincinoasă în cazul martorului Vlad Gheorghe

Judecătorii Curții de Apel consemnează că Vlad Gheorghe „a mai făcut referire la relația sa cu martorul Cosac Sorin-Cristian, care câștigase, în asociere cu societatea comercială a inculpatului Stanca Cristian, o licitație publică pentru curățenia și întreținerea cimitirelor, beneficiar fiind Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, arătând că inculpatul Popa Bogdan-Cornel, la o întâlnire, prin luna mai a anului 2015, la cafeneaua „High Class Café & Lounge”, i-a reproșat martorului Cosac Sorin-Cristian că nu plătește nici către acesta și nici partea cuvenită societății comerciale a inculpatului Stanca Cristian, iar, după ce martorul Cosac Sorin-Cristian a părăsit cafeneaua, inculpatul Popa Bogdan-Cornel i-a spus că martorul i-a promis 10% din sumele primite de la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (filele 424-430, volumul XIII, dosar de urmărire penală), declarație pe care și-a menținut-o în fața instanței de fond, la termenul de judecată din data de 25.X.2017 (filele 187 şi 188, volumul VII, dosar de fond). Tot la solicitarea apelantului-intimat-inculpat Stanca Cristian, martorul Vlad Gheorghe a fost reaudiat în apel, la termenul de judecată din data de 18.XI.2020, când a precizat că-l cunoştea pe tatăl inculpatului Popa Bogdan-Cornel, care era director la Direcţia Parcuri a Sectorului III, Bucureşti, şi, în aceste condiţii, a obţinut audienţa la primarul general, pentru deblocarea plăţii primei facturi pentru lucrările la partea pietonală de pe Bulevardul Unirii, şi nu şi-a mai amintit despre discuţia din cafenea dintre inculpatul Popa Bogdan-Cornel şi martorul Cosac Sorin-Cristian (filele 171 şi 172, volumul III, dosar de apel), astfel că procurorul de ședință s-a sesizat faţă de martor, cu privire la comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Curtea nu poate trece cu vedere peste împrejurarea că acest martor, favorizat în obţinerea de contracte cu administraţia locală, a devenit, între timp, rezident în Grecia, plasându-se, astfel, cât mai departe geografic de toată reţeaua de corupţie, dar şi de organele judiciare, după care a adoptat o atitudine mincinoasă în faţa de instanţei de apel, care a procedat la reaudierea sa.”, concluzionează judecătorii Curții de Apel.

Nu știm dacă și Robert Negoiță are rezidență în Grecia dar cu siguranță dacă va avea nevoie îl va putea ajuta cel căruia i se încredințează direct contracte din bani publici în aproape orice domeniu, rezidentul grec Vlad Gheorghe.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.