Home Dezvăluiri Curtea de Conturi condusă de 3 PSD-iști nu a sesizat DNA deși...

Curtea de Conturi condusă de 3 PSD-iști nu a sesizat DNA deși Firea a achiziționat ventilatoare la fel de scumpe ca cele de la UNIFARM

DISTRIBUIŢI

Pe 10 aprilie, Gabriela Firea anunța achiziționarea a 25 de ventilatoare cu 4,875 milioane de lei. „În buget vom redistribui sume în vederea achiziţionării a 25 de ventilatoare mecanice şi a unui ansamblu mobil CT cu modul de inteligenţă artificială. Sumele fac obiectivul unei redistribuiri din capitolul nostru de investiţii. Sunt obiective de investiţii pentru care la acest moment am suspendat lucrările”, a precizat, în cadrul şedinţei CGMB, Vasile Apostol, director al ASSMB. Banii s-au tăiat în principal de la obiectivul de investiţii „Reabilitare bloc operator chirurgie pentru Spitalul Clinic ‘Dr. I. Cantacuzino’”
Cu banii alocați, ASSMB a achiziționat ventilatoarele prin negociere directă fără publicarea unui anunț.
În luna iulie, Curtea de Conturi a descoperit la UNIFARM ventilatoare achiziționate cu 56.000 USD. „Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat că un ventilator Drager Evita V300 (n.a de producție nemțească) se regăsește cu un preț de vânzare de 26.380 USD/bucată. La acest preț furnizorul acordă o reducere de 10.000 USD, astfel încât prețul final este de 16.380 USD/bucată, comparativ cu prețul de 56.000 USD/bucată la care au fost contractate de către CN UNIFARM SA. Pentru ventilatoarele made în China (Beijing) s-au regăsit prețuri cuprinse între 7.000 și 10.000 USD/bucată, comparativ cu prețul de 56.000 USD/bucată la care au fost achiziționate de către CN UNIFARM SA.” se arată în raportul de control al Curții de Conturi.

Văzând că în raportul întocmit de Curtea de Conturi care la cererea Parlamentului a verificat gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență achiziția ventilatoarelor de către Primăria Capitalei prin ASSMB nu apare, am întrebat Curtea de Conturi dacă prețul de 48.000 USD pentru un ventilator achiziționat de ASSMB este unul care se încadrează în prețul pieței, având în vedere prețurile din raportul dat publicității încare prețul pieței era sub 10.000 USD pentru un ventilator chinezesc și 16.380 USD pentru unul german.
Condusă de trei pesediști, Constantin Busuioc, Ilie Sârbu și Cosmin Necula, Curtea de Conturi ne-a răspuns confirmând prețul enorm al ventilatoarelor: „Din verificările efectuate cu ocazia controlului privind modul de utilizare a resurselor publice în perioada stării de urgență a rezultat că ASSMB a efectuat angajamente legale și bugetare în valoare de 4.007.265 lei în vederea achiziționării de ventilatoare mecanice, utilizând procedura de negociere fără publicarea unui anunț. Cum la finalul stării de urgență echipamentele medicale nu erau livrate, plățile aferente acestora nefiind efectuate, nu s-au reținut abateri.”.
Adică plățile s-au făcut după 15 mai 2020 și Curtea de Conturi a verificat doar achizițiile efectuate până pe 15 mai. Și chiar dacă au luat la cunoștință că ventilatoarele mega-scumpe s-au cumpărat, au închis ochii. Proaspătul primar care a promis că va verifica la sânge achizițiile cu siguranță va sesiza procurorii și asupra acestei achiziții realizată prin negociere directă de negociatori proști din partea ASSMB de vreme ce au obținut prețuri de câteva ori mai mari decât prețul pieței.

5 ARII

 1. Articolul sus mentionat confirma ca PSD-ul este o asociere de tip mafiot, exact cum descrie domnul presedinte Johannis, respectiv ca PSD este toxic iar in replica capii PSD -ului in frunte cu LIVIU DRAGNEA, VICTOR PONTA, etc. l -u atacat ca este impartial si ca face lobby PNL. Pe moment esti tentat sa -l crezi pe CIOLACU si Vasile Dancu, insa de curand l am vazut pe fostul deputat Rizea la Realitatea Plus, in care dezvaluie ca exista un grup de afaceristi verosi la Monaco, protejati de statul paralel care fac cam ce vor cu politicienii locali, in profund dispret fata de lege.
  Pe scurt , Rizea descrie un fapt petrecut undeva in afara Romaniei, o la piscina din Dubai, unde beneficiarii statului paralel adica Maior, Ponta, Ghita si companie etc. puneau la cale proiectul USL in baza caruia isi imparteau functiile, bugetul Romaniei si decideau pe cine sa protejeze din anturajul lor apropiat.
  Este doamna Firea Gabriela protejata lui Vasile Dancu si a celor ce au participat la piscina din Dubai -dezvaluita de Rizea, in conditiile in care a cam facut ce a vrut dumneaei fiind valorizata chiar de ex liderul LIVIU DRAGNEA !!????

 2. UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VEACURI VOR SA VA VADA…???…

 3. In nici un caz la MAI acolo noi ocrotim furtul de la romani si Romania , iar prin informatorii care ii avem sustragem informatii care sunt prelucrate de laboratoarele straine , in asa fel incat sa creeze scenarii si devalizarile viitoare .
  Acuma ca ochii romanilor plang asta poate fi o metafora , ca nu cred ca au suficient timp pentru asta , gandinduse pe unde sa mai plece de atata bine pe care in coproductie cu haialaltii , il furnizam cu atata zel . Si asta pentru cei 30 de arjinti si pensii speciale , de specialitate .

 4. Macar Firea, fara sa-i iau apararea, a cumparat ceva.
  Da’ sa dai 4 milioane si sa nu cumperi nimic, cum vi se pare? Investigati si asta, poate aflam unde s-au dus, de fapt , banii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.