Home Dezvăluiri Documente: teleormăneanca Angheloiu a uzurpat-o pe Sorina Pintea și a dat derogări...

Documente: teleormăneanca Angheloiu a uzurpat-o pe Sorina Pintea și a dat derogări preferențiale pentru rezidenți

DISTRIBUIŢI

Cocoțată fără vreun concurs în fruntea Centrului de Resurse în Sănătate Publică al Ministerului Sănătății, Gabriela Angheloiu (foto stânga) a aprobat susținerea de către rezidenți a examenului de medic specialist după bunul ei plac și nu așa cum prevedea regulamentul de examen, numit „Publicația de examen”, emisă de Ministerul Sănătății și aprobată de Sorina Pintea. Exact cum au dezvăluit rezidenții indignați într-o scrisoare deschisă adresată noului ministru, Angheloiu face ce vrea pentru că așa cum le-a spus: „pentru că pot și pentru că-mi permit”.

Angheloiu a fost dată pe mâna procurorilor de Corpul de Control al premierului pentru un prejudiciu de 68 milioane de RON dar dosarul trenează.

Astăzi vă prezentăm trei astfel de cereri (vezi foto la finalul articolului) ale unor candidați din sesiunea 20 martie 2019, cu avizul, respectiv cu negația de derogare față de prevederile publicatiei de examen, a centrului de susținere a examenului specialist.
La pagina 2 din publicație se prevede:
„Candidaţilor li se va aproba susținerea examenului numai în centrul universitar în care au efectuat un procent de minimum 51% din durata de pregătire în rezidențiat. În situația în care stagiile efectuate nu întrunesc în niciunul dintre centrele universitare de formare acest procentaj de pregătire, examenul poate fi susținut în centrul cu cel mai mare procentaj al pregătirii efectuate. În situația efectuării stagiilor de pregătire cu procentaj de 50%, în două centre universitare, decizia de aprobare a susținerii examenului într-unul din cele două centre este a Centrului de Resurse Umane în Sănătate Publică al Ministerului Sănătății. După centralizarea tuturor dosarelor admise în această sesiune în condițiile de mai sus, Ministerul Sănătății poate decide rearondarea candidaților din centrele universitare în care nu se întrunesc condițiile de susținere a examenelor.”
Având în vedere cele de mai sus, dar și faptul că cele 3 exemple sunt candidați care au pregătirea în rezidențiat efectuată integral într-un singur centru universitar, solicitările celor trei ar fi trebuit să fie aprobate pe baza unui referat de derogare de centru de examen.
În realitate, derogarea nu a fost dată prin semnătura ministrului Pintea, ci prin OK sau NU, scris pe colțul dreapta sus al cererii de către directoarea Angheloiu.
Prima cerere confirmă faptul că rezidentul primise o „derogare” similară și in sesiunea de examen octombrie 2018 dar medicul nu s-a mai prezentat la examen. În mod evident, singurul rezident care ar fi avut justificarea unei derogări, fiind medic miliatr și părăsirea garnizoanei implică un acord suplimentar al comandantului, nu a primit derogare.
Surse din minister au confirmat pentru ziarul Curentul că în aceste cazuri se întocmește un referat de rearondare către funcționarii din minister, care are un număr de înregistrare și aprobarea sau respingerea ministrului. Însă Angheloiu a sărit-o pe Pintea și a dat ea aprobare sau a respins cererea.

2 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.