Home Dezvăluiri Dovedit de ANI colaborator al Softwin, persoană de contact în cadrul unei...

Dovedit de ANI colaborator al Softwin, persoană de contact în cadrul unei licitații de IT

DISTRIBUIŢI

În urmă cu zece zile vă prezentam cum a devenit bacalaureatul prilej de noi licitații cu dedicație pentru SOFTWIN la inspectoratele Școlare Vrancea și Olt unde caietele de sarcini pentru licitații sunt identice. Articolul a stârnit reacții printre avertizorii de integritate care ne-au semnalat cazul fostului Inspector General Adjunct la Vrancea Onea Emil și fost consilier al Ecaterinei Andronescu, declarat incompatibil de către ANI tocmai pentru că a fost plătit cu zeci de mii de EURO de către SOFTWIN căreia îi dădea contracte DETALII AICI

Analizând cu atenție documentele licitației am descoperit cu stupoare în Fișa de date a achiziției că persoană de contact a Autorității contractante este trecut chiar EMIL ONEA și asta după ce acesta a pierdut la Curtea de Apel în dosarul 1284/44/2013, procesul cu ANI. Acesta este un evident conflict de interese pentru firma SOFTWIN și dovada de netăgăduit a trucării licitației.

Am cerut punctul de vedere al ISJ Vrancea care ne-a oferit prompt trei răspunsuri cutremurătoare la cele trei întrebări adresate de noi

Întrebarea 1: Ce funcție ocupă domnul Emil Onea în cadrul ISJ Vrancea, fiind trecut ca „punct de contact” în fișa de date a licitației?
Răspuns ISJ: 1. In prezent dl.Emil Onea nu mai ocupa nicio functie in cadrul ISJ Vrancea, fiind profesor titular in cadrul Colegiului National „Unirea” Focsani.

(n.r. anunțul a fost publicat în luna martie 2015 când Emil Onea nu mai ocupa nicio funcție la Inspectorat și deja era declarat incompatibil de Curtea de Apel Galați)

Întrebarea 2. Cui aparține adresa idanisor@yahoo.com, trecută în aceeași fișă?
Răspuns ISJ: 2. Adresa idanisor@yahoo.com apartine responsabilului cu achizitiile, din cadrul ISJ Vrancea, dl. Danisor Ionut.

Întrebarea 3. Știați când dl. Onea a fost desemnat ca punct de contact că domnia sa a fost declarat incompatibil de ANI și ulterior de Curtea de Apel Galați pentru că a primit bani de la firma SOFTWIN?
Răspuns ISJ: 3. Consultantul cu achizitiile din cadrul proiectului ” SISTEM ONLINE INTEGRAT DE PREGATIRE SUPLIMENTARA SI TESTARE PENTRU BAC SI ECHIPAMNETE IT” a omis actualizarea informatiilor din cadrul SECTIUNI I pct. I. 1). referitoare la persoane de contact si adresa de email.
(n.r. nu am înțeles când a omis actualizarea datelor consultantul cu achizițiile).

Toată această licitație în valoare de 1.184.490.000 lei fără TVA doar la Vrancea, este cu atât mai frauduloasă cu cât și la Olt e același caiet de sarcini.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.