Home Dezvăluiri GRECO șterge pe jos cu Tudorel Toader și cere României desființarea SS...

GRECO șterge pe jos cu Tudorel Toader și cere României desființarea SS condusă de procurorul Adina Florea

DISTRIBUIŢI

Grupul statelor împotriva corupţiei (GRECO) a constatat, în timpul sesiunii plenare din iunie, că din cele cinci recomandări formulate în 2017 în urma procedurii de evaluare ad-hoc a României, doar una singura a fost implementată, au declarat pentru G4Media.ro surse de la Strasbourg.

Citește și Înalta Curte i-a ridicat controlul judiciar Laurei Codruța Kovesi

Potrivit surselor de la Strasbourg, experţii GRECO, organism al Consiliului Europei, se declară foarte îngrijoraţi de activitatea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor comise de magistraţi şi recomandă Guvernului să desfiinţeze această ”anomalie a sistemului judiciar” care pune în pericol independenţa justiţiei, conform g4media.ro.
De notat că potrivit procedurii GRECO, traducerea şi publicarea raportului trebuie autorizate de guvernul statului evaluat, prin urmare depinde de premierul Viorica Dăncilă dacă va face public acest document sau nu. Experţii GRECO se tem că secţia specială poate fi folosită în scopuri politice şi critică faptul că Guvernul a scos activitatea secţiei în afara autorităţii procurorului general, manevră realizată de Tudorel Toader prin ordonanța de urgență 7/2019. Citește integral pe g4media.ro

4 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.