Home Dezvăluiri Informatizarea Camerei Deputaților sau cum au mâncat nemții bătaie de la parlamentarii...

Informatizarea Camerei Deputaților sau cum au mâncat nemții bătaie de la parlamentarii români

DISTRIBUIŢI

In anul 2018, prin procedura simplificata (adica fara licitatie), se lanseaza cerere de oferta pe piata pentru “Sistem informatic pentru gestiunea activităților economico-administrative” pentru Camera Deputatilor.

Bugetul este de 74094 euro, infim fata de cerintele informatizarii unei institutii cum este Camera Deputatilor. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Participa o singura firma COMPUTER SHARING BUCURESTI, Calea Grivitei nr.6. Contractul este semnat in data de 24.10.2018, valoarea atribuita fiind de 407,319.15 ron.

Conform raportului final al procedurii, Computer Sharing Bucuresti a prezentat urmatoarele referinte de implementare SAP : APA CANAL SIBIU in valoare de 485.000 euro, NORDIC IMPORT EXPORT in valoare de 88.260 euro, Primaria Municipiului SIBIU in valoare de 2.516.516 lei (derulare 2006-2010).

SAP este software-ul de sistem informatic integrat si de gestiunea activitatilor economico-administrative a colosului german SAP SOFTWARE. SAP nu este adaptat legislatiei romanesti, si ca orice multinationala uriasa compania iti cere sa te adaptezi tu ca intreprindere la softul si regulile ei. Poate ca acesta este motivul nefunctionarii programului in administratia publica centrala si locala la noi in tara.

Astazi, dupa 2 ani de zile, nimic nu este functional pe partea gestiunii activitatilor economico – administrative la Camera Deputatilor.
Insă nu este clar cine pe cine a pacalit.

Vazand ca nu reusesc sa implementeze solutia, decat sa obtina certificate de constatare negativ si sa nu mai poata participa la nicio licitatie a statului, firma Computer Sharing BUCURESTI SRL da în judecata Parlamentul Romaniei. La Tribunalul Bucuresti in data de 25.01.2019, la Sectia a VI Civila, in materia litigii cu profesionistii, in stadiul procesual FOND, avand ca obiect nulitate act juridic contract achizitie publica se deschide un proces cu COMPUTER SHARING BUCURESTI srl ca RECLAMANT, iar PARLAMENTUL ROMANIEI – CAMERA DEPUTATILOR ca parat.
Urmatorul termen de judecata la Tribunalul Bucuresti este 14.04.2020!

Intre timp, PARLAMENTUL ROMANIEI – CAMERA DEPUTATILOR functioneaza fara un sistem informatic pentru gestiunea activitatilor economico- administrative!

Cine este micutul srl COMPUTER SHARING ce a dat in judecata Parlamentul Romaniei pentru ca softul nemtesc nu este inca functional?
Computer Sharing este o companie cu 30 de angajati, cu o cifra de afaceri de 10 milioane de ron in anul 2018, cu un profit de 200.000 ron, cu datorii de 3 milioane de ron si avand ca asociati 4 persoane fizice : Frustok Matei Stefan, Magda Radu Dumitru, Andrei Romulus Constantin si Iacoban Mihai.

Computer Sharing implementeaza doar SAP, soft german. Poate sa ne spuna Mracel Ciolacu de ce nu functioneaza SAP la Parlamentul Romaniei, contract facut prin incredintare directa de Liviu Dragnea?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.