Acasă Dezvăluiri Miron Mitrea, UTI și marile dosare penale ce nu au apărut

Miron Mitrea, UTI și marile dosare penale ce nu au apărut

DISTRIBUIȚI

Prietenia dintre Miron Mitrea și generalul Tiberiu Urdăreanu a lăsat până în ziua de azi unul dintre cele mai profitabile contracte, anchetat de nenumărate ori, cu dosare penale nefinalizate. Din 2004, până azi și încă 10 ani de acum încolo Administrația Portului Constanța plătește 600,000 euro lunar pentru paza portului, grupului de firme UTI, de fapt pentru UTI ITALY srl.
Contractul a fost anchetat încă de la începuturile lui de către parchetul Tribunalului Constanța, iar purtătorul de cuvânt Adina Florea menționa că ancheta viza în acest caz contractele încheiate între Compania Națională Administrația Port Constanța și două societăți, SC “Consal Trade“ și SC UTI Italy srl. Contractul cu cea mai mare miză, de 60 milioane de euro, extins ulterior de câteva ori cu alte multe milioane de euro este cel încheiat cu UTI Italy srl în vederea executării sistemului de Securitate perimetral pentru Portul Constanța pentru servicii de mentenanță și service pentru acest sistem. Potrivit procurorului Adina Florea  au fost incluse mai multe servicii într-unul singur, într-un singur pachet și astfel ar fi fost restricționat complet toată concurența. Pachetul de servicii cuprinde servicii de pază, informatice pentru activități ale comunității portuare și servicii de telecomunicații.
Administrația Portului Constanța a scăpat din mână aproape toate serviciile portuare mai profitabile, rămânând astăzi doar cu serviciile de apă-canal și de furnizare a energiei electrice.
UTI Italy, cu sediul în Italia , Via Bufallini nr. 23  se ocupă și de supravegherea și taxarea Metrorex, de servicii de taxare și supraveghere video prin RATB, de gestionarea traficului în București, de supravegherea video și de mentenanța la Aeroportul Otopeni, la Aeroportul Băneasa și multe altele.  Bela Italia. UTI Italy deține UTI Bucuresti, iar la rândul ei, UTI Italy este deținută de UTI HOLDONG BV Olanda. Mare încrengătură. Iar contractele din România cu statul român, pe bani publici nu se fac cu UTI din România, ci cu UTI Italy. De cele mai multe ori se afirmă că Tiberiu Urdăreanu a fost protejatul unui anumit grup de interese politice , obținând contracte mari în perioada primarului Adriean Videanu, acesta a fost conectat la banii publici fără licitații și cu Miron Mitrea și prietenii lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.