Acasă Dezvăluiri NETFLIX dezinformează. CURENTUL a publicat filmul cu consulul de la Chișinău făcând...

NETFLIX dezinformează. CURENTUL a publicat filmul cu consulul de la Chișinău făcând sex pentru ca acesta să NU fie șantajat. El nu candida nicăieri!

DISTRIBUIȚI

Recent NETFLIX a lansat documentarul „Spycraft”,  „Secretele Spionajului”, unde în episodul 3 la minutul 15, este prezentat cazul filmării publicate de ziarul CURENTUL în 13 iulie 2009 în care consulul român la Chișinău, Ion Nuică apărea făcând sex (video la final) cu o superbă domnișoară. Puhavul diplomat român fusese filmat iar ziarul CURENTUL a publicat filmarea.

Cum dezinformează NETFLIX

În seria lansată de Netflix, naratorul explică: „Kompromat a fost scopul unui clip de 15 minute postat pe un site în capitala României, București. Ținta a fost Ion Nuică, un bărbat căsătorit, consulul României în Republica Moldova, o țară din Europa de Est. Îl arată pe Nuică făcând sex cu o angajată a consulatului român din Moldova. Înregistrarea secretă a fost obținută printr-o cameră cu stenopă ascunsă în plinta din colțul camerei. Înregistrarea a fost menită să-i afecteze realegerea în parlament, ceea ce s-a întâmplat. Nuică a demisionat.”

Însă Ion Nuică nu era parlamentar și nici nu candida nicăieri, în România urmând a fi alegeri abia peste trei ani.

„Ziarul Curentul a publicat atunci filmul tocmai pentru ca Ion Nuică să NU fie șantajat și astfel racolat, în calitatea lui de consul al României la Chișinău. Mai mult nu am ce comenta”, ne-a declarat Mihai Iacob, directorul de atunci al ziarului.

Articolul a fost semnat de ziaristul de investigații George Roncea care ne-a declarat:

„Întâi și întâi se vede foarte clar că filmarea s-a făcut din poșeta domnisoarei și nu cum aberează NETFLIX din plinta din colțul camerei. Nuică era și ofițerul de Contrainformații al Ambasadei, reprezentând SIE în cadrul Ambasadei, poziția de consul fiind doar acoperirea. La acel moment, Nuică reprezenta un risc al Ambasadei României la Chișinău. Reprezentanții UE încunoștiințaseră deja SIE și MAE că Nuică elibera foarte multe pașapoarte românești unor așa-ziși cetățeni moldoveni care de fapt erau infractori ucrainieni sau ruși care astfel ajungeau în țările vestice. Din punctul de vedere al potenței, armăsarul SIE nu s-a făcut de răs. Din punct de vedere al inteligenței, însă, Nuică a fost prostul proștilor pe planetă. S-a lăsat compromis. După ce am primit filmarea, am făcut ședință în redacție și am decis în unanimitate ca redactora-șefă, Iulia Nueleanu să-i înștiințeze pe Mihai Răzvan Ungureanu, șef al SIE și pe Cristian Diaconescu, ministrul de Externe pentru a nu fi prinși cu chiloții în vine. A fost o cooperare între ziar și autorități în beneficiul României.”, ne-a declarat George Roncea.

La întrebarea noastră despre cine crede că era protagonista filmului, George Roncea a comentat:
„Domnișoara evident nu era îndrăgostită de oribilul consul. Nu am nicio îndoială că domnișoara era o rândunică SIS (n.a. serviciul de informații moldovenesc), această practică fiind inventată de celebrul Beria în 1923. Din punctul de vedere al serviciilor moldovenești omul nu era încă racolat, era doar cretin. Ca să înțeleagă toată lumea, în orice ambasadă mai există un contraspion. Nu știu, șoferul prostuț și bâlbâit, femeia de serviciu în vârstă cu dureri de șale. Și mai mult nu comentez. Într-un final, România a căzut în picioare. De ce sunt serviciile rusești eficiente? Dacă acest caz s-ar fi întâmplat cu un agent rus, acesta ar fi fost executat a doua zi.”, a conchis George Roncea,

Contactată, Iulia Nueleanu, redactor-șef al ziarului la acel moment, a confirmat decizia luată în unanimitate în redacție de a anunța SIE și MAE și a confirmat și faptul că personal, le-a comunicat celor doi șefi Diaconescu și Ungureanu că va publica această filmare, lăsând un ușor avanas autorităților în cazul în care acestea ar fi vrut să-l retragă de la post pe consulul Nuică.

Citește articolul din 2009 al lui George Roncea : Scandal sexual la Chișinău cu un diplomat român în rol principal

Ziarul Gândul semnalează azi subiectul. Citește AICI.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.