Home Dezvăluiri Notarul lui Dan Voiculescu, juristul președintelui Federației Române de Fotbal

Notarul lui Dan Voiculescu, juristul președintelui Federației Române de Fotbal

DISTRIBUIŢI

Juristul care a creionat toate ONG-urile care l-au propulsat pe Răzvan Burleanu în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal a fost, două decenii mai devreme, în anii 1990, unul dintre arhitecții imperiului economic al lui Dan Voiculescu conform unei anchete a jurnaliștilor de la Riseproject.

Între 2008 și 2013, Gavrilă Vasilescu (68 de ani), membru fondator al Partidului Conservator și membru fondator al Grivco SA, a înființat, alături de Răzvan Burleanu, trei organizații non-profit implicate în fotbal și minifotbal. În toate trei, Vasilescu s-a regăsit în poziția de secretar, iar Burleanu, în cea de președinte. Toate trei au avut sediul social înregistrat într-un apartament pe care Gavrilă Vasilescu îl deține în București, pe Calea Călărași.

Notarul-șef al Capitalei în anii 1980

Gavrilă Vasilescu este notar. Timp de zece ani, între 1979 și 1990, a fost adjunct și șef al notariatului de stat al Municipiului București. Astăzi, povestește: „Am fost notar-șef al Bucureștiului câteva luni, din aprilie 1989 până în decembrie 1989. În funcția asta m-a prins Revoluția. (…) Dar și ca notar-șef adjunct, din 1979 până în 1989, tot eu am fost cel care a condus de fapt notariatul Capitalei. (…) Cum am ajuns în poziția asta?! Eram bun!”.

Despre colaborarea cu Dan Voiculescu, de după Revoluție, Vasilescu spune: „Toate actele firmelor înființate de Voiculescu în perioada aia (n.r. – 1991 -1995) au fost redactate de mine. Eram în primii cinci oameni din ceea ce însemna conducerea grupului Crescent”.

Citește continuarea pe Riseproject.ro

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.