Home Dezvăluiri Președintele SANITAS a pierdut sinecura de 1500 de EURO lunar de la...

Președintele SANITAS a pierdut sinecura de 1500 de EURO lunar de la OAMGMAMR

DISTRIBUIŢI

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, încasează lunar, conform declarației de avere dată publicității de Agenția Națională de Integritate, 39.455 RON, net, adică aproape 9000 de EURO lunar. Din această sumă, 1500 de Euro reprezintă salariul net încasat de la OAMGMAMR ca Vicepreședinte al ordinului. OAMGMAMR, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România realizează alături de Ministerul Sănătăţii, controlul şi supravegherea exercitării profesiei de asistent medical generalist, de moaşă şi de asistent medical. Fiecare asistent medical și moașă achită 1% din salariul lunar de încadrare acestei organizații, altfel nemaiputând profesa în România.
Recent, surse din mediul sanitar ne-au declarat că Leonard Bărăscu a părăsit funcția de vicepreședinte al OAMGMAMR în urma introducerii în Statutul Ordinului a art. 14^1 care prevede că „persoanele care deţin funcţii de conducere în structurile OAMGMAMR sunt incompatibile cu funcţiile de conducere din organizaţii sindicale, din partidele politice sau alte asociaţii profesionale naţionale”. Art. 14^1 a fost introdus de pct. 19 al art. I din HOTĂRÂREA nr. 10 din 17 martie 2016 și publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 267 din 8 aprilie 2016. Prevederea a fost votată de Consiliul Național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România în pofida unei scrisori publice adresată de Bărăscu în care le solicita să respingă modificarea.

Cu toate că Bărăscu nu ar mai fi Vicepreședinte OAMGAMR pe site-ul oficial al instituției acesta apare ca fiind în funcție. Cel mai probabil Bărăscu va părăsi efectiv funcția de vicepreședinte OAMGMAMR în termenul legal de 15 zile în care poate opta pentru una dintre cele două funcții. Și doar lacom fiind, n-o să calculeze 15 zile de la votul din 17 martie, ci de de la publicarea în Monitorul Oficial din 8 aprilie, încasând astfel încă pentru trei săptămâni salariul său uriaș de 1500 de Euro din banii asistenților.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.